Home » Balticovo lager emballasje som signaliserer et defekt produkt

Balticovo lager emballasje som signaliserer et defekt produkt

by Thure Lindhardt

Resultatene oppnådd i prosjektet «Utvikling av intelligent emballasje for flytende eggprodukter» ble demonstrert på seminaret «Bærekraftige løsninger for næringsmiddelindustrien og dens støttende instrumenter» på utstillingen «Riga Mat 2021» samt på utstillingen «Landbruk» og skogsmaskiner 2021 «i Rāmava.

Kampanjebilde

«Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

Eggproduktprodusenten JSC «Balticovo» har introdusert en ny «Tetra Pak Tetra Rex® biobasert» emballasje, noe som gjør den til en pioner innen bruk av biologisk nedbrytbar emballasje i de baltiske statene. Med den nye intelligente emballasjen kan du forlenge holdbarheten til produktene dine med 15-20 % og avgjøre om et produkt ikke er skadet uten å åpne emballasjen.

Nyhetene


Urbanowitsch: Vi må forberede oss på hva som kan skje hvis…

9 timer

Nyhetene

«Ristende på hodet forsvant den første personen i landet for å lede slottets kanselli – å pappa, Andris, de Saeima-skravlingen!» Egils Līcītis spalte

18 timer

Nyhetene

«Alle pandemier, epidemier og andre grener kommer og går.» At hendelser som er viktige for mennesker ikke må glemmes

1 dag

Les andre nyheter

Biologisk nedbrytbar emballasje kjennetegnes ved at den brytes raskt ned uten å skape langvarig avfall. På grunn av dette blir de stadig mer populære i matindustrien.

«I løpet av de siste årene har eggproduksjonen i Europa økt med mer enn 20 %, og nådd rundt 290 000 tonn i segmentet flytende egg. Flytende egg er ferske, uskrellede egg, oftest tilgjengelig i polymeremballasje.

ANDRE LES NÅ

I prosessen med å lage et slikt produkt, knuses eggene ved hjelp av spesialutstyr, etterfulgt av filtrering, homogenisering og pasteurisering av den resulterende massen.

Bruken av høyteknologisk utstyr i alle faser av produksjonen påvirker produktets utmerkede konsistens og tekstur. Produktene laget på denne måten bevarer alle egenskapene og næringsverdien til ferske egg, sier Sandra Muižniece-Brasava, forsker ved Fakultet for matteknologi ved Latvian Agricultural University (LLU).

Målet med samarbeidet med Balticovo er å lage biologisk nedbrytbar emballasje hvor produktene kan lagres 15-20 % lenger uten tap av kvalitet, forklarer hun.

«Samtidig eksperimenterte vi med å belegge denne biologisk nedbrytbare emballasjen med en varmefølsom lakk som endrer farge under påvirkning av temperatur og dermed indikerer en endring i kvaliteten på det emballerte produktet.

RELATERTE ARTIKLER

Vi analyserte de mikrobiologiske parametrene og strukturen til produktet, kombinerte dem med endringene i fargen på emballasjen og bestemte hvilke endringer i fargen på emballasjen som indikerer forringelse av produktet, «forklarer forskeren.

LLUs forskning på smart emballasje pågår og dette prosjektet er bare en del av en større studie.

fag

You may also like

Leave a Comment