Home » Bank Pocztowy forlenger en viktig kontrakt. Det er utenlandske penger

Bank Pocztowy forlenger en viktig kontrakt. Det er utenlandske penger

by Peter Østbye

Bank Pocztowy har forlenget kontrakten med MoneyGram i ytterligere 5 år. Takket være ham kan bankfilialene fortsette å sende og motta penger fra 200 land rundt om i verden.

Bank Pocztowy samarbeider med MoneyGram siden 2008. Takket være dette utføres det hvert år gjennom nettverket til banken og filialene til Poczta Polska ca 500 000 overføringer. Penger overføres oftest til landet vårt fra Storbritannia, Italia og Tysklandog de sendes fra Polen til Ukraina, Georgia og Storbritannia.

Søk: Bank Pocztowy har en ny applikasjon. Takket være henne kan du få 4500 PLN
Søk: Bank Pocztowy introduserer biometriske betalingskort

Pengeoverføringer er en bekvemmelighet for de som ikke har bankkontoer i utenlandske banker eller utenlandsk valuta i Polen. Takket være samarbeidet med MoneyGram gjør vi det enklere for polakker og utlendinger som arbeider og bor i Polen å sende penger til familiene sine eller samle inn penger. De siste månedene har vi sett en økning i pengeoverføringer. Det er spesielt synlig i ferieperioder. Totalt behandler vi rundt 500 000 overføringer verdt rundt PLN 600 millioner årlig.

– sa Alicja Sierakowska, direktør for Institutional Banking Department ved Bank Pocztowy

Det langvarige partnerskapet mellom Bank Pocztowy og MoneyGram gjør at polakker fra hele verden kan gi økonomisk støtte til familier som bor i Polen – raskt, med pålitelige partnere og mot en rimelig avgift. I 2021 økte den gjennomsnittlige transaksjonen sendt til Polen igjen, noe som illustrerer den forbedrede situasjonen til polske emigranter, og Bank Pocztowy og Poczta Polska garanterer kontanttilgang i det bredeste filialnettverket i Polen. Polens økonomiske vekst de siste årene har ført til en stor tilstrømning av migranter, hovedsakelig fra Samveldet av uavhengige stater. De bruker den tilbudte tjenesten mye, og fra januar 2022 har beløpet for en engangstransaksjon økt til PLN 20 000, noe som vil bidra til ytterligere markedsvekst. MoneyGram har investert i det polske markedet i årevis, inkludert å ha verdens største operasjonssenter som støtter MoneyGrams globale filialnettverk.

– sa Zbigniew Furmańczak, MoneyGram salgsdirektør for Øst-Europa, Baltikum, Russland og CIS

den polske nasjonalbanken publiserte data som viser at i andre halvdel av 2021 nådde verdien av internasjonale pengeoverføringer til og fra Polen rekordnivåer 11 milliarder PLN. I andre kvartal i fjor ble den brakt tilbake til landet på grunn av arbeidet til polakker i utlandet PLN 4,6 milliarder. Dette beløpet besto av pengeoverføringer fra korttidsmigranter på 1,6 milliarder PLN (35,1 % av totale overføringer) og langtidsmigranter på 3,0 milliarder PLN (64,9 %).

Økningen som ble registrert skyldtes hovedsakelig høyere enn i fjor tilførsel av midler fra Tyskland, Storbritannia, Nederland og Norge. NBP rapporterer at Tyskland fortsatt er landet med de høyeste pengeoverføringene – polakker som jobber der flyttet til landet i andre kvartal 2021 1,5 milliarder PLN. Storbritannia kom på andreplass med kvoten 1,0 milliarder PLN. Til sammen var det ingen pengeoverføringer fra disse to landene 46,5 % av alle overføringer.

På sin side utgjorde overføringer fra Polen fra arbeidsinnvandrere i andre kvartal 2021 PLN 6,6 milliarder, som er 1,9 milliarder PLN mer enn året før. 82,5 % av disse midlene gikk til Ukraina.

Søk: Den polske posten vil øke hastigheten. RFID-teknologien bør hjelpe henne med dette
Søk: Den polske posten setter opp prisene

Bildekilde: Robson90 / Shutterstock.com

Tekstkilde: Bank Pocztowy

You may also like

Leave a Comment