Home » Bankene kjøper ikke denne valutaen. Ekspert: Dette er forretningsbankbeslutninger. Dette er et ganske sjeldent problem (VIDEO)

Bankene kjøper ikke denne valutaen. Ekspert: Dette er forretningsbankbeslutninger. Dette er et ganske sjeldent problem (VIDEO)

by Gunnar Garfors

De siste månedene har vi observert et betydelig problem med likviditeten til kontanter i danske kroner. Dette er en konsekvens av beslutningen fra forretningsbanker i Danmark om å slutte å importere kontanter i dansk valuta. Som Aleksander Pawlak, Tavex, forklarer i et intervju med oss, er dette et ganske sjeldent problem. – Dette problemet berører ikke bare landet vårt, men også banker og institusjoner rundt om i verden – understreker han. Sjekk ut videoopptakene våre.

Innhold

– Vi har de siste månedene observert et betydelig problem med den danske kronens kontantstrøm. Som Aleksander Pawlak, president i Tavex, påpeker i et intervju med Strefa Biznesy, er dette et ganske sjeldent problem. Som han forklarer, har forretningsbanker i Danmark sluttet å importere danske kroner.

– Hvis en polsk bank samler inn overskytende danske kroner i kontanter, kan den i «normale tider» selge dem til en bank i Danmark og motta penger på kontoen i retur – opplyser og legger til at slike transaksjoner skjer med jevne mellomrom.

Som han husker, så vi transaksjonsproblemer under koronaviruspandemien i mars 2020, da mange bankfilialer gikk tom for dollar eller euro. Samtidig skal det understrekes at disse manglene utelukkende skyldes logistikkproblemer. – Bankene kunne ikke levere kontanter – han legger til.

– Dette er fordi forretningsbankene i Danmark samtidig enstemmig vedtok å slutte å importere danske kroner fra hele verden – forklarer eksperten. – Dette problemet rammer ikke bare landet vårt, men rammer banker og institusjoner over hele verden (…) Du kan ikke selge overskuddskroner noe sted – forklare.

Dette fører igjen til Vi setter for tiden ikke inn danske kroner i banken. – Hvis vi har kontanter i denne valutaen og ønsker å sette dem inn på en konto i Polen, må vi være klar over at ingen bank godtar disse kontantene – sier.

– På vekslingskontorer er kursen på den danske kronen 20-25 prosent. under interbankrenten – han legger til. – Dette er fordi det ikke har noe med valutaen ovenfor å gjøre – innrømmer.

I et intervju med oss ​​understreker Pawlak at det ikke var en «politisk beslutning», for eksempel på sentralbanknivå. – Sentralbanken i Danmark mener alt er i orden fordi kontanter fortsatt kan brukes i dette landet – forklart.

– Dette er forretningsbankbeslutninger som er offisielt motivert av loven mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. Det er imidlertid ingen reelle eller rimelige grunner for en så skarp og avgjørende beslutning – sier.

– Loven i seg selv regulerer ikke forbudet mot transaksjoner, men det faktum at kilden må undersøkes – markeringer. Ifølge samtalepartneren er denne avgjørelsen skadelig for alle innehavere av dansk valuta, siden de foreløpig ikke har noe med det å gjøre.

Diskusjoner pågår for tiden på «sentralt nivå». – Narodowy Bank Polski og den polske bankforeningen jobber hardt for å løse denne situasjonen, allerede på nivå med samtaler med Danmarks sentralbank – sier han og legger til at det ikke er kjent når situasjonen vil være løst.

– Det er vanskelig å gi en spesifikk dato da det ikke er en offisiell rekord. Jeg vil minne deg på at dette er en beslutning fra kommersielle banker – understreker.

– Det som er viktig fra et ferie- og turistsynspunkt er det faktum at det finnes mange av disse valutaene på markedet, du kan kjøpe dem kontant mye billigere enn for eksempel på konto for å betale med kort – innrømmer.

Følgelig kommer turister og reisende i denne retningen Du kan spare stort ved å kjøpe den danske kronen til en sterkt redusert pris.

– Faktisk har det aldri vært en situasjon hvor forretningsbanker i et bestemt land nektet å akseptere den nasjonale valutaen. Det var rent logistiske situasjoner – sier. – Det er også rart at vi snakker om et land som er i EU, vi snakker om et land som vi har full frihet til kapitalbevegelser og det er ingen restriksjoner på dette, og så skjer situasjoner som dette – stenger.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment