Home » Beachvolleyball Nations Cup: Norsk triumf

Beachvolleyball Nations Cup: Norsk triumf

Nations Cup er en internasjonal konkurranse som ble lansert i år. To par representerer hvert av de åtte landene, som er delt inn i to grupper i den første fasen. Konkurransen mellom landene består av to kamper – først spiller de lavere rangerte duettene mot hverandre, deretter de høyere rangerte. Ved uavgjort blir dette et gullsett som spilles av et par valgt av et bestemt landslag.

Se også: Polske volleyballspillere vil ikke spille for Nations Cup-medaljer!

Gruppevinnerne gikk videre til semifinalen, mens lagene på plass 2-3 kjempet om en plass blant de fire beste i fredagens kvartfinale. Østerrikerne vant med polakkene og nordmennene med esterne. I semifinalen lørdag beseiret italienerne volleyballspillerne fra Østerrike og spillerne fra Norge beseiret Nederland.

Både 3. plasskampen og finalen var tøff og vinnerne måtte avgjøres av gullsettet. I kampen om bronsemedaljen startet østerrikerne bedre og vant det første møtet 2-0, men senere tok nederlenderne tilbake og vant også det andre i strake sett. Den avgjørende kampen ble spilt mellom vinnerne av de to foregående møtene. Volleyballspillerne fra Nederland vant med sikker seier.

Konkurransen om gull var lik. Det første møtet var veldig intenst, til slutt var italienerne noe bedre i tie-break. I den andre kampen dominerte imidlertid Tokyo-OL-mesterne Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Soerum Samuele Cottafava og Paolo Nicolaia og vant overbevisende 2-0. I gullsettet møtte disse to duoene hverandre igjen og nok en gang var Mol og Soerum i ledelsen.

Nordmennene bekreftet dermed sin dominans i sandvolleyball – Mol og Soerum la enda et trofé til fire EM-titler, en verdensmestertittel og en olympisk mestertittel, samt en rekke triumfer i World Tour-turneringer.

Resultater Beachvolleyball Nations Cup 2022:

Spillplass 3:

Østerrike – Nederland 1:2

Martin Ermacora/Moritz Bernd Pristauz-Telsnigg (Østerrike) – Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde (Nederland) 2:0 (21:19, 21:18)
Robin Seidl/Philipp Waller (Østerrike) – Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (Nederland) 0:2 (16:21, 16:21)
Martin Ermacora/Moritz Bernd Pristauz-Telsnigg (Østerrike) – Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (Nederland) 8:15

Endelig:

Italia 1-2 Norge

Enrico Rossi/Adrian Carambula (Italia) – Mathias Berntsen/Hendrik Nikolai Mol (Norge) 2:1 (21:15, 19:21, 15:13)
Samuele Cottafava/Paolo Nicolai (Italia) – Anders Berntsen Mol/Christian Sandlie Soerum (Norge) 0:2 (12:21, 15:21)
Samuele Cottafava/Paolo Nicolai (Italia) – Anders Berntsen Mol/Christian Sandlie Soerum (Norge) 8:15.