Home » Beijing 2022: konkurranse i normalbakken. Live dekning og resultat

Beijing 2022: konkurranse i normalbakken. Live dekning og resultat

by Catherine Monroe

En hest med en rekke av de som kan avgjøre polske hopperes sjanser til medalje i vinter-OLs første konkurranse i Beijing. Gjennom hele sesongen sender teamet til Michał Dolezal motstridende signaler, som en jente som egentlig ikke bryr seg om ungkaren som spør etter henne, men på den annen side setter innsatsen han gjør for å vise sin hengivenhet og interesse fullt ut at hun er ham. bare i verden er imponerende.

SE OGSÅ: Beijing 2022: Natalia Maliszewska, løslatt fra isolasjon, trente på søndag

Og selv om bevisstheten til mange fans etter den dårlige starten på sesongen allerede har begravd enhver sjanse for suksess for hopperne våre i Beijing, etter de siste hendelsene håpet om «en date til» og finalen i form av «og de levde lykkelig alle sine dager etter » ulmer igjen. Gnisten ble først tent av den tre ganger individuelle olympiske mesteren i denne disiplinen – Kamil Stoch – da han utlignet den uformelle bakkerekorden i den første olympiske treningsøkten og vant det andre forsøket dagen etter.

Og selv om det ikke var fullt så rosenrødt i kvalifiseringen på lørdag – hopperen fra Ząb klarte en distanse på bare 83,5 m (kvalifikasjoner ble spilt i skiftende vind og Stoch klaget senere over forferdelige forhold), denne gangen hoppet Piotr Żyła på pallen. «Wiewiór» fløy 102,5 m og tok tredjeplassen bak nordmennene Marius Lindvik og Robert Johansson.

– Jeg er fornøyd med hoppet fordi jeg gjorde det slik jeg ville, som planlagt med treneren. Jeg jobber med å gjøre det så bra som mulig. Det ble mørkt noen ganger, men nå kom det virkelig i gang. Men jeg kjenner meg selv litt, og i morgen… kan det bli annerledes, sa han til journalister i sin egen stil etter lørdagens kvalifiseringskamper.

Stoch på sin side ønsker ikke å kollapse etter fiaskoen lørdag, fordi han er klar på at ugunstige forhold har hatt stor betydning for hans 36. plass.

– Som om noen la ned skiblokker… Det var ingen sjanse. Hoppet var ikke perfekt og du må beholde fornuften, ikke alt kan skyldes på forholdene. Men uten å overdrive glemte jeg ikke hvordan jeg skulle hoppe i flere timer. Konkurransen vil finne sted senere og jeg håper at forholdene blir mer stabile og vi skal konkurrere i idrett og ikke i lotteri, innrømmet han overfor journalister etter lørdagens prøve.

I lørdagsshowet «Studio Pekin» ble ekspertene fra Polsat Sport enige om at Kamil Stoch kan vinne en medalje på normalbanen i Zhangjiakou.

– Stoch er min favoritt. Det viste han på de første treningene. Lørdag ble han overveldet av luften. Heldigvis er det vindstille om kvelden og konkurransen finner sted rundt kl 19.00 lokal tid. Jeg håper at vinden blir den samme for alle – sa Krzysztof Miklas.

I tillegg er det vanskelig å være en hvilken som helst fyr på grunn av de ganske ikke-åpenbare resultatene oppnådd av lederne i verdensmesterskapet. Det er nok å si at lederen Karl Geiger (Tyskland) endte kun på 9. plass i kvalifiseringen og toeren Ryoyu Kobayashi (Japan) var like bak Piotr Żyła. Det er vanskelig å anta at det bare er en røykskjerm, mer sannsynlig påvirkning av skiftende værforhold og mangelen på erfaring fra konkurrentene på den monumentale bakken i Zhangjiakou.

Blant «Biało-Czerwonych» kan vi se ikke bare Stoch og Żyła, men også Dawid Kubacki (16. plass i kvalifiseringen) og Stefan Hula (27. plass) i søndagskonkurransen.

SE OGSÅ: Beijing 2022. Natalia Maliszewska: Jeg tror ikke på noe lenger. I ingen test. Ingen spill

Så hvordan blir det? La oss håpe at «romantikken» til Stoch og Żyła får en «happy ending» med konkurransen på et normalt sted, og at de polske fansen vil glede seg over de første medaljene til utøverne våre ved de olympiske vinterlekene i Beijing. Tross alt, et scenario der de «plukker søppel» og går tilbake til hotellrommene for å «senere hyle på månen» ville vært uutholdelig…

Direktesending og resultater fra normalbakkekonkurransen (HS 106) på Polsatsport.pl.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment