Home » Beijing 2022 Para Games: Benjamin Daviet valgt til flaggbærer

Beijing 2022 Para Games: Benjamin Daviet valgt til flaggbærer

by Thure Lindhardt

26. januar 2022 ble skiskytteren Benjamin Daviet utnevnt av sine jevnaldrende til flaggbæreren av den franske delegasjonen til de paralympiske leker i Beijing 2022, etterfølger av Marie Bochet, åtte ganger paralympisk alpint mester.

SISTE MINUTT AV 26. JANUAR 2022
Skiskytteren Benjamin Daviet, valgt av sine jevnaldrende og fem ganger medaljevinner ved de siste paralympiske leker i PyeongChang 2018, vil være flaggbærer av den franske delegasjonen for Beijing 2022, som finner sted fra 4. til 13. mars. Han etterfølger Marie Bochet, den åtte ganger paralympiske alpintmesteren, som han sier han vil være sammen med «ta råd» for å ivareta denne rollen på best mulig måte.

Tessa Worley, to ganger verdensmester i storslalåm, og Kevin Rolland, freestyleløper, vil begge være flaggbærere av den olympiske delegasjonen, og erstatte skiskytteren Martin Fourcade.

LANSERINGSARTIKKEL 27. DESEMBER 2021

Nye spill, nye modaliteter! For Paralympics i Beijing 2022, som finner sted fra 4. til 13. mars, vil bare én flaggbærer bli valgt, som velges av utøverne selv og ikke av allmennheten, slik tilfellet var i Tokyo 2020 (artikkel i lenken nedenfor). ). Den franske paralympiske og idrettskomité (CPSF) har besluttet å endre reglene, tatt i betraktning den generelle konteksten, sammensetningen i Beijing og størrelsen på delegasjonen. For Marie-Amélie Le Fur, president for CPSF, sier dette seg selv «Idrettsutøvere ledes av en leder de velger og stoler på.»

EN «Familie»

«Vi tok dette valget fordi det virket viktig for oss at personen som ble valgt var fullt legitim og anerkjent av sine jevnaldrende i denne rollen, som ikke vil være lett. I Beijing vil vår delegasjon være liten, men består av idrettsutøvere som kjenner og elsker hverandre veldig godt… det er nesten som familie! », forklarer friidrettsmesteren, som har tatt flere medaljer. Utenom det, «Konteksten vil være komplisert og utøverne vil trenge benchmarks, de må kunne stole på en kjent og vennlig figur, i stand til å bringe de paralympiske verdiene til alle,» Hun fortsetter.

Online stemmegivning før 23. januar 2022

Interesserte parter må sende inn en forespørsel om kandidatur til CPSF «i samsvar med de etablerte kvalifikasjonskriteriene» : Atletens ønske, betydelig merittliste, erfaring i internasjonale konkurranser «Kvalifisert til å ta på seg en lederrolle», Overholdelse av forpliktelsene knyttet til rollen som flaggbærer… Idrettsutøverne i «Beijing 2022 bred liste» (dvs. vil sannsynligvis motta et utvalg for disse spillene) kan deretter stemme online for kandidaten de ønsker under Parasport Winter World Championships som finner sted fra 8. til 23. januar 2022 i Lillehammer, Norge.

åpenbaring i slutten av januar

Ett og samme franske lag, en og samme åpenbaring! CNOSF (French Olympic and Sports Committee) og CPSF vil i fellesskap avduke flaggbærerne for de olympiske og paralympiske leker i Beijing i slutten av januar. Nøyaktig dato og format er ennå ikke bestemt. Hvem av Marie Bochet, med åtte paralympiske titler i alpint, Benjamin Daviet, tre ganger paralympisk mester i langrenn, eller kanskje Cécile Hernandez, verdensmester i snowboard, vil ha det privilegiet? Spill er stengt!

«Alle reproduksjons- og visningsrettigheter forbeholdt. © Handicap.fr. Denne artikkelen ble skrevet av Cassandre Rogeret, journalist i Handicap.fr.»

You may also like

Leave a Comment