Home » Beijing 2022. To gull til Norge, Piotr Żyła vekker appetitten – Roundup 5. februar – PoBandzie

Beijing 2022. To gull til Norge, Piotr Żyła vekker appetitten – Roundup 5. februar – PoBandzie

by Catherine Monroe

Den andre dagen av årets olympiske leker er bak oss. I anleggene i Kina presterte de polske representantene svært dårlig og konkurrerte i mange disipliner 5. februar. Våre landsmenn kjempet uten hell i skihopping og langrenn, aking og kortbane.

Lørdag var fans fra landet på Vistula spesielt interessert i menns kvalifisering til den individuelle konkurransen på et mindre anlegg i Zhangjiakou. Der vekket Piotr Żyła appetitten til søndagens konkurranser, hoppet 102,5 meter og tok tredjeplassen. Kamil Stoch var betydelig svakere etter lovende trening, men hans smale forsøk på 83,5 meter skyldtes ugunstige værforhold. Under elimineringen av kortene, delte han noen ganger en skiftende vind.

Noen timer senere konkurrerte kvinnene i bakken. Konkurransen ble avsluttet med en oppvisning av slovenere – best var Ursa Bogataj og den tredje Nika Kriznar. De to ble separert av Katharina Althaus fra Tyskland. Det er verdt å merke seg at den nye olympiske mesteren nådde 108 meter i den første serien. Japanske Sara Takanashi var nær pallen. Det skal legges til at Marita Kramer ikke deltok i konkurransen. Østerrikeren kan snakke om mye uflaks. Til tross for hennes utmerkede form, kom ikke verdenscuplederen til Kina på grunn av koronavirusinfeksjonen. Kinga Rajda og Nicole Konderla presterte dårlig i denne kampen, nådde ikke engang 70. meter og havnet nederst i feltet. Jentene våre starter fortsatt i miksen, hvor de kan sikre seg stipend.

Høydepunktet for dagen i Beijing var Therese Johaugs kommanderende seier. Nordmannen var uten sidestykke, og vant kombinasjonsløpet med stor margin. Dette er bare det første individuelle OL-gullet for tittelløperen fra fjordenes land. Østerrikes Natalia Niepriajeva og Teresa Stadlober kjempet til siste slutt om andreplassen, men russeren var eneste vinner. Izabela Marcisz fortjener ros, hun oppnådde en livslang suksess med en 16. plass. Blant annet ble den kjente svenske jenta Charlotte Callla arrestert bak polakkens rygg.

Til slutt klarte ikke Natalia Maliszewska å kvalifisere seg til 500m kortbanekvalifiseringen. Kamila Stormowska, Nikola Mazur og Patrycja Maliszewska dukket alle opp på isen, men dessverre ble alle tre tapt i kvalifiseringsrundene. Kineserne vant mixed stafett foran Italia og Ungarn. Mateusz Sochowicz er 27. i aking ved halvveis i konkurransen.

Irene Schouten, som triumferte på 3000 meter med en olympisk rekord, husket at Nederland er den største kraften i hurtigløp på skøyter. Det andre gullet til Norge gikk til skiskytternes mixstafett. Best taklet vikingene sterk frost og sterk vind på ruta. Særlig Boe-brødrene garanterte skandinavenes seier.

MACIEJ MIKOŁAJCZYK

You may also like

Leave a Comment