Home » Bieszczady. Kontrovers om regelverket og prislisten i Chatka Pooh i Połonina Wetlińska

Bieszczady. Kontrovers om regelverket og prislisten i Chatka Pooh i Połonina Wetlińska

by Gunnar Garfors

Du kan bo på det renoverte Chatka Puchatka ungdomsherberget i Połonina Wetlińska i Bieszczady-fjellene. Denne gleden har imidlertid en kostnad, som forårsaket en storm blant forumbrukere på turistportaler og sosiale medier.

Så langt, i ly av nasjonalparken Bieszczady, som åpnet i slutten av september, kunne du varme deg opp, drikke te, gå på toalettet eller sitte ute på de forberedte benkene. Nå kan du også overnatte der. Vær imidlertid oppmerksom på dette det er ingen reservasjon, og bare de turistene som er tvunget av situasjonen, for eksempel et plutselig værskifte som gjør nedstigning fra toppen umulig, eller helseproblemer og andre tilfeldige ulykker, kan benytte overnattingsstedet. Prisen på slike overnattingssteder skaper forargelse blant de fleste fjellvandrere.

Som vi leser i regelverket lagt ut av turister på sosiale medier, en overnatting med egen sovepose koster 60 PLN. Det er også en lokal avgift på PLN 1,80. I tillegg, etter å ha tilbrakt natten i krisesenteret, må du kjøpe billett til turstier og naturstier i Bieszczady nasjonalpark fra krisesenterpersonalet. Det er også verdt å merke seg at innsjekking starter ved solnedgang og fra kl. 12.00 i sommersesongen. 20:00. Du bør sjekke ut innen 8.30 neste dag.

Slike regler og priser gleder ikke de aller fleste turister luft ut misnøyen din de legger ut på fora på turistportaler og på sosiale medier.

  • «De overdrev prisen, så vil de klage over at det ikke er turister i Bieszczady-fjellene. Betal for parkering som okser, betal deretter for parkbilletter, betal deretter for overnatting i denne tingen, så igjen en parkbillett og en lokal avgift. Og i sesongtrafikk som på Marszałkowska i Warszawa, mann til mann på banen.
  • «Siden jeg betaler inngangsbilletten til BPN og sover der, hva er den lokale avgiften for?»
  • «De gikk med prisen. Dyrere enn et rom med senger nær stien.»
  • «Prisen er uoverkommelig. Om sommeren sover ungene i buskene i stedet for å bruke plassen i ly.

Dette er bare noen få kommentarer og de «sensitive» som har dukket opp under regelverket og prislistene publisert av turister. Vi ba BNP-myndighetene om en mening om situasjonen.

– Prisen per natt burde ikke overraske noen. Det samme eller enda høyere gjelder tilsvarende anlegg i andre polske fjell. Dette inkluderer blant annet høye stedsrelaterte vedlikeholdskostnader, som f.eks. B. komplisere transporten. Når det gjelder å kjøpe en billett til BPN, trenger du ikke å gjøre det med krisesenterverten. Dette kan for eksempel gjøres på nett. Noen må ha misforstått regelverket og derfor misforståelsene – forklarer Przemysław Wasiak, visedirektør i BPN

Fra og med 2019 fortsatte renoveringsarbeidene og faktisk byggingen av et nytt krisesenter – et krisesenter i Połonina Wetlińska. Investeringen skal være fullført innen utgangen av oktober 2021. På grunn av værforholdene og vanskelig transport av byggematerialer kunne ikke fristen overholdes. Anlegget ble offisielt tatt i bruk i slutten av september i år.

En grundig modernisering av fritidsboligen var en del av et stort prosjekt kalt «Bevare det biologiske mangfoldet i Połonina Wetlińska ved å beskytte truede arter fra den negative effekten av turisme.» Som et resultat ble turiststier ryddet opp og «Chatka Puchatka» ble modernisert. Tilfluktsstedet ble ikke bare vakrere, men det ble også opprettet en posisjon for vakten til Bieszczady nasjonalpark. Det var også plass til GOPR redningsmann.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment