Home » BILENDI: Bilendi kjøper opp responsei-gruppen, en europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

BILENDI: Bilendi kjøper opp responsei-gruppen, en europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

by Thure Lindhardt

Bilendi kjøper opp Respondi-gruppen,
Europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

Paris, 22. november 2021 – Bilendi, en europeisk leder innen teknologi og data for studier, Kunngjør signering av en avtale om å kjøpe den tyske gruppen responsei, en europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser og en stor aktør innen nettpaneler i Europa.

Som et resultat av denne strategiske operasjonen har Bilendi satt en ny viktig milepæl i sin utvikling og styrket sin posisjon i de tre første markedeneeuropeere: Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Den nye gruppen vil dra nytte av en europeisk tilstedeværelse av lokale team, en rekke online paneler av topp kvalitet, spesielt innovative teknologier og en eksepsjonell investeringskapasitet for å tilby de beste løsningene til sine kunder.

Vi er veldig glade og stolte over å ønske responsei velkommen til gruppen vår. Hans anerkjente ekspertise innen forskningsmarkedet, kvaliteten på teamene hans og teknologiene hans er alle fordeler som gjør at vi kan følge vår vekststrategi og erobre nye markeder. De to gruppene har nære kulturer og deler de samme verdiene: konstant søken etter den høyeste kvaliteten på tjenesten for våre kunder, integritet, respekt for medlemmene som er registrert i panelene våre og besvare spørreundersøkelser forklare Marc Bidou, styreformann og administrerende direktør i Bilendi.

Vi er spente på denne fusjonen, som vil gjøre oss i stand til å bli en av de ledende leverandørene av teknologi og data for studier i Europa som opplever sterk vekst, bærer mange prosjekter og har sterke ambisjoner. Sammen har vi en multiplisert kraft til å akselerere utviklingen vår og ta nye markedsandeler. legger Dr. Otto Hellwig, administrerende direktør i responsei.

svar: en stor aktør innen datainnsamling i Europa

Respondi ble grunnlagt i 2005 i Köln av Dr. Otto Hellwig og er et internasjonalt selskap dedikert til å samle inn data for markedsundersøkelser i Europa.

Selskapet er representert i 3 land med 80 ansatte: Tyskland
(60 % av salget i 2020), Frankrike (25 %) og Storbritannia (15 %).

responsei nyter et anerkjent rykte i bransjen, kvalitetspaneler og en portefølje på mer enn 550 kunder, spesielt universiteter og forskningssentre, som har en ledende posisjon med mer enn 200 kunder.

Repondi forventer et salg på 15 millioner for 2021? (+ 17%) og en EBIT på € 1 million.

Styrke posisjonene i de 3 beste europeiske markedene

Denne fusjonen gjør det mulig å bli en av de ledende leverandørene av teknologi og data for markedsundersøkelser i Europa.

responsei har paneler av høy kvalitet i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Sveits, Østerrike og Italia med rundt 450 000 aktive paneldeltakere. Ved å koble sammen Bilendi-panelene i disse landene er tilbudet til det nye settet unikt, både når det gjelder størrelsen og kvaliteten på panelene for å samle inn stadig mer komplekse data, og med et høyt kvalitetsnivå.

Det nye settet blir nesten 1800 anerkjente kunder: forskningsinstitutter, konsulentfirmaer, universiteter og forskningssentre, mediebyråer, ..

Gjennom denne fusjonen kan Bilendi og dets store team, de viktigste i bransjen på det tyske, sveitsiske og østerrikske markedet fra kontorer i Köln, Berlin og Zürich samt på det franske markedet, ytterligere styrke nærheten til sine kunder. Sammenslåingen vil styrke Bilendis team i Storbritannia betydelig.

Med dette oppkjøpet har Bilendi som mål å øke sitt vekstpotensial i nye markedssegmenter og å ta enda et viktig skritt i sin strategi om å utvikle teknologiske løsninger for sine kunder.

Et svært verdiøkende selskap

Integreringen av responsei vil gjøre det mulig for konsernet å generere flere synergier:

  • For tilbud med forsterkede paneler, utvidelse av tilbudet til å inkludere kvalitative studier og et forsterket team av eksperter på mer enn 350 ansatte;
  • Fra et teknologisk synspunkt, med kombinasjonen av proprietære Respondi- og Bilendi-teknologier;
  • Økonomisk oppnås stordriftsfordeler på den ene siden, og betydelige kostnadsbesparelser kan oppnås på den andre ved å optimalisere eksterne anskaffelser.

Bilendi har som mål å bringe responseis lønnsomhet på linje med konsernets lønnsomhet i løpet av de neste 24 månedene.

Forutsetninger og finansiering av driften

Transaksjonen inkluderer kjøp av 100 % av kapitalen fra responsei. Minste transaksjonspris vil være € 15,95 millioner, € 20,50 millioner kan overføres. ved å legge til pristillegg som skal betales frem til 2024.

Kjøpet finansieres med inntil EUR 12 millioner. gjennom banklån og for resten gjennom tilgjengelige kontanter. Overtakelsen trer i kraft noen uker etter inngåelsen av de endelige avtalene.

Engasjementet til lederne Dr. Otto Hellwig (CEO) og Orkan Dolay (COO), en nær kultur og felles verdier vil representere like mange avgjørende eiendeler for suksessen til det felles prosjektet.

Utsikter: 2 år foran målet2023 salg

2 år i forveien vil det nye settet passere i proforma fra 2021[1], Målet med
50 millioner? som konsernet forventer i 2023.

I tillegg har selskapet til hensikt å fortsette sin offensive utviklingsstrategi som kombinerer organisk vekst og oppkjøp.

Om Bilendi

tiden hvor mengden, variasjonen og hastigheten på data som legges inn og endres øker eksponentielt, Kjent tilbyr et innovativt og teknologisk svar på deres innsamling, administrasjon og gjenoppretting. Kjent er dermed i sentrum for datainnsamling for to markedssegmenter: Teknologier og tjenester for markedsundersøkelser (Studiemarked) og Teknologier og tjenester for kundelojalitet og -lojalitet (Lojalitetsmarkedet). Gruppen er grunnlagt i Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia, Belgia, Spania, Sverige, Finland, Danmark, Sveits, Marokko, og er også aktiv i Østerrike og Norge. I 2020, Kjent oppnådde en omsetning på € 34,1 millioner. Konsernet er notert på Euronext Growth Paris.

Kode ISIN:FR0004174233 – kode Mnmo: ALBLD – Kvalifisert PEA PME-kvalifikasjon Innovativt selskap av bpifrance.

www.bilendi.com

kontakter

Å VITE

Marc Bidou – styreleder og administrerende direktør

Tl.: 01 44 88 60 30

m.bidou@bilendi.com

AKTIV

Analytiker og investorrelasjoner

Nicolas Lin / Alexandre Commerot

nlin /acommerot@actifin.fr

Tl.: 01 56 88 11 18

Pressearbeid

Isabelle Dray

idray@actifin.fr

Tl.: 01 56 88 11 29

You may also like

Leave a Comment