Home » Blackout i Storbritannia? London planlegger strømbrudd

Blackout i Storbritannia? London planlegger strømbrudd

by Gunnar Garfors

Under det siste regjeringsscenarioet, selv etter at reservekullkraftverk kommer i drift, kan kraftmangel i verste fall være omtrent en sjettedel av toppetterspørselen, sa Bloomberg i sin rapport.

I et slikt scenario, kombinert med temperaturer under gjennomsnittet og redusert elektrisitetsimport fra Norge og Frankrike, kan Storbritannia stå overfor nødstiltak for gassbesparelse innen fire dager etter januar, heter det i rapporten.

Bloomberg-rapporten kommer etter at Bank of England forrige uke advarte om at Storbritannia var på vei mot en lang resesjon, sett av enestående energipriser inflasjon tendens til nivået 13 prosent, og beslutningsprosessen i Storbritannia ble hemmet av statsministerens kamp, ​​som skal avgjøres 5. september, minner Reuters om.

Mens europeiske regjeringer forsøker å kutte gassforbruket og øke lagrene i kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina, har den britiske regjeringen delt seg i kampleirer ledet av utenriksminister Liz Truss og tidligere finansminister Rishi Sunak i konkurransen om stillingen som neste statsministerDe krangler om hvordan de skal reagere, forklarer byrået Reuters.

Veldedige organisasjoner og forretningsgrupper i Storbritannia har bedt Liz Truss og Rishi Sunak for å forklare hvordan de vil hjelpe briter med å takle en 82% økning i energiprisene som er anslått for oktober.

Storbritannias avdeling for næringsliv, energi og industriell strategi har ikke svart på en forespørsel fra Reuters om kommentar.

Takk for at du bor hos oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

You may also like

Leave a Comment