Home » Blues Express kommer på banen for 30. gang

Blues Express kommer på banen for 30. gang

by Catherine Monroe

For 30. gang forlater et spesialtog fra Blues de store polske sporene. 9. juli tar han med seg tog- og bluesentusiaster fra Poznań til Zakrzewo for jubileet XXX Festival of Blues Express.

Musikk kan høres både på toget og ved spesielle konsertstopp på syv togstasjoner. Finalen på bluesturneen blir en konsert ved Proboszczowskie Lake i Zakrzewo.

Blues Express er en unik festival som kombinerer blues med jernbane. Det viktigste elementet i hele arrangementet er passasjen av et spesialtog. Arrangementet er en av de viktigste bluesfestivalene i landet.

Som initiativtaker og direktør for festivalen Henryk Szopiński understreket, er jernbane- og musikkprosjektet som gjennomføres i Wielkopolska unikt i verden.

Tidligere år ble bandet ikke drevet av en dampmaskin, men av en jernbanevogn, som arrangørene kalte en jernbanevogn.

Styrelederen i Koleje Wielkopolskie, Marek Nitkowski, kunngjorde at i jubileumsutgaven av arrangementet vil musikk- og togentusiaster igjen bli fraktet av et tog drevet av et damplokomotiv fra Wolsztyn damplokomotivdepot.

«Når lokomotivet og toget begynner å bevege seg i Poznań, kan du se hvordan passasjerene og publikum deler seg i to grupper: besteforeldre og barnebarn beleirer lokomotivet, unge mennesker omgir det reisende bandet. Blues Express er en begivenhet som tiltrekker seg jernbane- og musikkfans,» sa han.

Toget går fra Summer Railway Station i Poznań kl. En time tidligere klokken 11.00 starter den første av konsertene på jernbanestasjonen. Arrangørene understreket at togreisen er betalt – det er gratis adgang til konsertene. De neste forestillingene vil finne sted på jernbanestasjonene i Rogoźno, Chodzież, Piła, Krajence, Złotów og Zakrzewo.

Artister fra Polen, USA, Norge og Tyskland vil opptre på finalekonserten i skogsamfiteateret ved Lake Proboszczowskie i Zakrzewo: Sebastian Riedel & Cree, John Clifton, Eric Slim Zahl, Boogie Boys, The Ponycars og Blues Flowers.

Toget går 10. juli før kl. 02.00 for returreisen til Poznań.

Blues Express-festivalen organisert av Dom Polski i Zakrzewo har blitt arrangert siden 1993. Flere tusen mennesker fra Tyskland og utlandet deltar hvert år; Musikk- og togentusiaster. Ifølge arrangørene av arrangementet er det den første festivalen som presenterer blues i denne originale formen; Ideen og navnet ble senere kopiert andre steder i verden.

kontorer til leie. Se tilbud på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment