Bluesen er en sensasjon mot Norge.

by Thure Lindhardt

De blå ønsket å gjenopprette imaget etter deres siste opptredener mot Serbia. Men det sto mye på spill da de møtte Norge på åpningen av dette VM torsdag 14. januar.

Blues scorer mot Norge

Kentin Mahé åpnet målet og det franske laget startet en intens kamp støttet av deres midtbane, som scoret 4 mål i åpningsminuttene. To franske sanksjoner av Dika Mem og Luka Karabatic gir håp til motstanderne, som holder fast på resultatet (6:6).

Fotokreditt: Le Parisien

Bare Frankrike har en god dag og fortsetter å angripe sjalu, forsvare seg aggressivt, mens forsvarsmester Wesley Pardin fortsetter å blokkere veien til portene. Norge fortsetter å forsvare leiren sin, spesielt med den utrolige Torbjørn Bergerud med en dobbelredning (11:11). Bluesen er i god rytme, bare skandinavene kan ikke viskes ut og gå tilbake til pause, støttet av deres emblematiske spiller Sander Sagosen (13-13).

Det franske laget slår hardt mot nordmennene

I buret sitt tilbyr Wesley Pardin teamet sitt en festival med 50 % stopp. Så er det Kentin Mahés tur til å fortsette å skinne med forvandlede gylne muligheter. Med 45 minutters spilletid sprekker nordmennene mot de blå, som for alvor vinner. Den defensive intensiteten så vel som det offensive engasjementet er bemerkelsesverdig og gir spillerne til Guillaume Gille selvtillit. Det franske laget starter verden med seier mot Norge for denne innledende runden (28-24).

Fotokreditt: © Anne-Christine Poujoulat – le Télégramme

Etter den bitre fiaskoen i EM i Norge har denne seieren et snev av revansj for de blå, men de må bekrefte sin gode dynamikk med oppgjøret mot Østerrike på lørdag. En andre seier ville bety hovedrunden for Frankrike, og etter denne perfekte starten ser alt ut til å være mulig.

Forsidebilde: L’Express.

Du finner alle artiklene om verdensmesterskapet i 2021 på Vi sporter.