Home » Bok- og mediemesse VIVELO 2023. Et unikt arrangement for fans av bøker og ny teknologi

Bok- og mediemesse VIVELO 2023. Et unikt arrangement for fans av bøker og ny teknologi

by Peter Østbye

VIVELO bok- og mediemesse Opptil fire dager med møter rettet mot både elskere av tradisjonelle bøker og fans av de nyeste lyd- og videoteknologiene. Tallrike attraksjoner er delt inn i flere tematiske soner: #Lifestyle, #Audio, #Gaming, #mamatatadziecko, #booktok, #Japan.

VIVELO bok- og mediemesse på PGE Narodowy i Warszawa

Spesielle gjester inkluderer: Graham Masterton Og Aleksander Kwasniewskisom skal signere boken sin sammen med forfatteren av elveintervjuet – Aleksander Kaczorowski. Messen er derfor ikke bare en flott mulighet til å kjøpe bøker, men også til å møte forfatterne til mange av dem: Katarzyna Bonda, Alek Rogoziński, Katarzyna Miszczuk, Agata Suchocka eller Przemysław Piotrowskiså vel som med podcastere og booktokere.

Programmet lover å være virkelig imponerende, og alle vil finne unike forslag for seg selv! På messen kan du bruke tiden din til å delta på kalligrafishow og den japanske teseremonien, eller om du foretrekker det, ta del i livlige møter med produsenter og entusiaster fra podcaster og skapere fra strømmeplattformer. Pass på å ta turen innom #gaming-sonen, hvor mange overraskelser venter deg: retrokonsoller ved siden av virtual reality og kjøresimulatorer, spilleautomater og spilldatamaskiner. Den store bokfestivalen inkluderer også utallige tilleggsarrangementer: show, workshops og diskusjonsrunder under mottoet #ŁączyNasBook. Visjonen til arrangørene er å skape det første arrangementet i Europa som samler bokforlag, tradisjonelle og nettbaserte medier – på trykt og digitalt, på nett, lyd og video. Uten tvil vil messen ikke bare tiltrekke seg mengder av lesere, men også bokhandlere og bringe de siste publiseringsnyhetene til verden.

Messen er også ledsaget av en prisutdeling VIVELO BOKPRISERDette vil tillate oss å bli kjent med det beste utvalget av bøker og de mest interessante fenomenene knyttet til litteratur. Fra et stort antall forslag er det valgt ut omtrent et dusin som fortjener spesiell oppmerksomhet i kategoriene: skjønnlitteratur, action, sakprosa, krim, thriller og beste oversettelse, men også årets utgiver, beste omslag og nye teknologier (e- bok, lydbok og radiospill). Den offisielle gallaen finner sted 18. mai på Bellotto Hotel.

Se hvilke attraksjoner som venter deg i hver sone:

Sone #Livsstil er planlagt som en møteplass, inspirasjon og workshops for mennesker som verdsetter sunn livsstil, god mat og vakkert interiør. Programmet inkluderer paneler med forfattere av helsebøker, workshops om å lage bøker, møter med fotografer av bøker om fotografering og reiser, intervjuer med kjendiser, historiefortellere, møter med forfattere og boksignering. Til dessert – live cooking, dvs. forfattere av kokebøker lager mat live. Et ideelt sted for elskere av nær og fjern reise og for de som verdsetter møter med kultur og kunst. Hvordan fotograferer man interiør slik at de inviterer besøkende og hvordan fotograferer man mat slik at alle liker det? Du finner svarene i #livsstilssonen.

Sone #Lyd er et sted for inspirasjon hvor spesielle gjester, inkludert Urszula Dudziak, deler sin kunnskap om nye lydteknologier. Et av de mest moderne områdene på messen dedikert til lydbøker, podcaster, lydprogramvare, applikasjoner og e-bøker. Her vil du oppdage ting som å lære hemmelighetene ved å lage lydbøker, lære hvordan du starter podkasteventyret ditt, lære om fremtidens medier og møte podcastprodusenter, podcastere og utviklere av strømmeplattformer.

Sone #spilling Det er fremtidens verden som kolliderer med spillfortiden. Du kan velge mellom retro konsollspill, virtuell virkelighet, kjøresimulatorer, spilleautomater og spilldatamaskiner. Dusinvis av stander vil bli klargjort hvor du kan føle konkurranseånden ved å spille både klassiske og nyeste spill. Her vil du legge ut på en reise tilbake i tid, gå tilbake til de første spillene på 1900-tallet takket være konsoller som Atari, Sega eller Ninetendo og Arcade Zone og gå rett til det 21. århundre takket være PlayStation 5 , Xbox Series X , Nintendo Switch-konsoller koblet til 4K-TV-er.

Sone #Japan Det er en flott mulighet til å lære mer om japansk kultur. Møter med japansk litteratur og scenekunst holdes i samarbeid med utgivere, institusjoner og foreninger knyttet til japansk kultur, inkludert origami, manga, spisepinneverksteder, Suibokuga – kunsten å male blekk og show, inkludert kalligrafi, teseremoni, kle seg i kimono , Rokuyo – den japanske kalenderen eller Ikebana – kunsten å ordne blomster.

Sone #booktok Det er en sjanse til å møte influencere. Det vil for eksempel være fru Bożenka eller Kacper Zembrzucki, Natalia Sisik, Ania Od Matmy eller Hejka tu Lenka og bokhandlere som forbruker store mengder bøker og kontinuerlig deler anmeldelser på TikTok. Her vil du også få mye ny kunnskap – du vil lære hva hemmelighetene til godt innhold er, i hvilken retning sosiale medier utvikler seg og hva som henger sammen med Internetts popularitet.

Sone #mamatatababy er et kreativt og kreativt rom. Det blir animasjon for de minste og teater for de litt eldre, samt foreldreverksted for omsorgspersoner. Hele området vil være fullt tilrettelagt for foreldre med barn, f.eks parkering for barnevogn, plass for mating og stelle. Planlagt er: en bæreforestilling, logopediske workshops, mindfulness for foreldre og barn samt workshops om viktighetstema. Vi vil også her møte de mest populære heltene fra barnebøker, som Kitty Kitty eller Harry Potter. Animasjonene i dette området er levert av Julinek Park.

Mer informasjon: www.targivivelo.pl

Bok- og mediemesse VIVELO 2023 | KJØP EN BILLETT

You may also like

Leave a Comment