Home » Bokmesse i Warszawa. Når? Hvor? Liste over forfattere og møter

Bokmesse i Warszawa. Når? Hvor? Liste over forfattere og møter

by Catherine Monroe

Han vil møte publikum på mange scener nesten 800 artisterinkludert opptil 30 forfattere Norge, hedersgjesten på messen.

Utstillere fra: Polen, Norge, Ukraina samt Armenia, Belgia, Tsjekkia, Frankrike, Spania, Tyskland, Romania, Sveits, Ungarn og Storbritannia presenterer sine publikasjoner.

Adgang til bokmessen i Warszawa er mulig gratis for alle besøkende og noen av arrangementene vil være tilgjengelige via sosiale medier. Arrangementet er i regi av Stiftelsen Historie og Kultur.

Mottoet for Norges litterære tale er «Drømmen er i oss» og kommer fra et dikt av den norske dikteren Olaf H. Hauge. Forfattere som leserne vil møte inkluderer: Jørn Lier Horst, Thomas Enger, Klara Hveberg, Victoria Kielland, Bjørn F. Rørvik, Per Dybvig, Erika Fatland, Torbjørn Færøvik, Nina F. Grünfeld, Kaja Nordengen, Anne Sverdrup-Thygeson .

På programmet står opptil 50 arrangementer som viser det litterære ansiktet til samtidens Norge.

Møter fra serien «Czas dla Dzieci» og «Czas dla Młodych» vil være en flott mulighet til å møte de beste forfatterne og illustratørene fra Norge.

Ved hendelsene i «Tid for planeten» Forfattere som skriver om natur, miljø og reiser vil delta. I blokken «Mellom oss»Gjennom litteraturens prisme vil det være mulig å bli bedre kjent med det norske samfunnet og dets aktuelle problemer og serien «Man and his Secrets» og «Time for a Crime» De vil tillate deg å se dypt inn i menneskesinnet.

Norges litterære program gir også et innblikk i fortiden: møter som presenterer profiler til norske nobelprisvinnere og dedikert til andre verdenskrig i Norge.

Ser man til nåtiden er det bidrag i Norges litterære program «Tid for poesi» også ukrainsk poesi, «Europeiske feminister Anno Domini 2022» og «Europeisk litteratur i dag». Programmet inneholder også mange arrangementer for fagfolk fra forlagsbransjen, inkludert møter om oversettelse, litteraturpolitikk i Norge og Polen og bibliotekprosjekter. På norskstanden kan du delta på et umiddelbar språkkurs hver time «Lær norsk på 15 minutter!».

Det norske litteraturprogrammet på messen arrangeres av NORLA-kontoret (Norwegian Literature Abroad) i nært samarbeid med Kongeriket Norges ambassade i Warszawa.

En viktig aksent vil være møter knyttet til ukrainsk litteratur, som inntar en spesiell plass på messens agenda.

På fellesstanden til det ukrainske bokinstituttet kan du se publiseringstilbudet til nesten 35 forlag og institusjoner, og leserne vil bli møtt av kjente og respekterte forfattere på messen: Oksana Zabużko – hvem skal holde åpningsforedraget ved den offisielle åpningen av messen og Wiktoria Amelina, Tamara Duda, Lubow Jakymczuk og Kateryna Kalytko.

Arrangørene av tilstedeværelsen av ukrainske forfattere, utgivere og bøker er det ukrainske bokinstituttet, Ukrainas ambassade i Polen og Foundation for History and Culture.

Messen er det perfekte stedet å møte favorittforfatterne dine, kjøpe bøkene deres og få autografer.

Det vil være mange slike anledninger, inkludert bemerkelsesverdige litterære premierer som: Victoria Kielland, Łukasz Orbitowski, Radek Rak, Wit Szostak, Mariusz Szczygieł Wojciech Chmielarz, Katarzyna Bonda, Vincent V. Severski, Magdalena Grzebałkowska og Ewa Winnicka, Katarzyna, Magdalena. , Lene Ask, Anja Dahle Øverbye og Adam Bodnar i intervju med Bartosz Bartosik. Krystyna Kurczab-Redlich vil også være til stede på messen og vil snakke om Russland med Witold Szabłowski.

Parallelt med messene er det like mange som tre litterære festivaler.

Vi inviterer fans av krim Kriminalfestivalen i Warszawa og møter med store forfattere av denne sjangeren. Følgende vil finne sted på messen: Wojciech Chmielarz, Katarzyna Bonda, Remigiusz Mróz, Vincent V. Severski, Maciej Siembieda, Anna Kańtoch, Anna Rozenberg, Robert Małecki, Ryszard Ćwirlej, Tomasz Duszyński, Magdalena Majcher, Anna Rozenberg, Izabel Górna Bartosz Szczygielski, Przemyslaw Zarski, Agnieszka Jez, Julia Lapińska og Małgorzata Starosta. Festivalen vil bli akkompagnert av en konkurranse, vinneren av denne kunngjøres fredag ​​27. mai. Beskytter for festivalens Grand Prix er forfatterforeningen ZAIKS.

Comic Festival Warszawa, Sammen med bokmessen i Warszawa er det et dedikert område med stands med publikasjoner og over 50 møter og workshops med forfatterne av sjangeren, samt interessante utstillinger. Stjernene på årets festival inkluderer: Lene Ask, Typex, Paco Roca, Javier de Isusi, Tony Sandoval. Det er også verdt å ta hensyn til polske forfattere, inkludert Berenika Kołomycka, hvis barneserie «Little Fox and Big Boar» begynte å vises på det amerikanske og norske markedet i år (nettopp premiere) ble nominert til hovedstadens litterære pris. Warszawa Warszawa, Wojciech Stefaniec, som sammen med Daniel Odija lager tegneserieserien «Bardo», som nettopp er solgt i Nederland. Tegneseriefans har muligheten til å delta i workshops, kjøpe de nyeste utgivelsene, møte favorittartistene deres og motta tegnede dedikasjoner. Arrangør av festivalen er Polish Comics Union.

Til fansen fantasi Vi vil tilby en helge-hangout med de mest populære forfatterne i denne sjangeren. I år er Fantasy Zone vertskap for blant annet: Radek Rak, Marta Kisiel, Katarzyna Miszczuk, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Aneta Jadowska, Jakub Ćwiek, Gaja Grzegorzewska, Magdalena Salik, Jagna Rolska, Marcin Mortka og Arkady Saulski, Jacek Galiński og Roch Urbaniak. Fans av denne sjangeren har en mulighet til å lære mer om det kvinnelige perspektivet innen fantasy, ukrainsk fantasy, eventyr, militær og barnefantasi. Under messen vil vi også bli kjent med vinnerne av «New Fantasy» 2022-prisen.

Vi retter mange litterære attraksjoner til de yngste gjestene. Det blir nye utgivelser og klassikere innen barne- og ungdomslitteratur, samt møter med forfattere av barne- og ungdomsbøker – forfattere, oversettere og illustratører.

Torsdag og fredag ​​vil grupper fra barnehager og skoler holde workshops og møter utarbeidet av forlag, Association of Literary Translators og IBBY, blant annet med Katarzyna Ryrych, Kasia Boni, Edyta Jungowska, Marta Guśniowska, Marcin Przewoźniak og Aniela Cholewińska-Szkolik .

Som en del av den tverrgenerasjonsbaserte barnelitteraturfestivalen «Fedre og barn» vil du møte Grzegorz Kasdepke, Kristin Roskifte, Malin Falch, Sylwia Chutnik, Ilona Wiśniewska, Yvette Żółtowska-Darska, Mirosław Wlekły, Marta Guśniowska, Berdalenak Kołyck, Magdalenak Kołyczka, Berdalena. , Piotr Socha, Maciek Kure og Magdalena «Meago» Kania, Joanna Jagiełło, Justyna Bednarek og illustratør Nika Jaworowska-Duchlińska, Krzysztof Łapiński og illustratør Marta Kurczewska.

En verdifull del av messen er hovedstadens program «Zaczytana Warszawa» med workshops for barn og møter rundt Warszawa litterære priser. Justyna Sobolewska, Paweł Sołtys og Grzegorz Piątek snakker om litteraturens hovedstad. Barnebøker vil være tema for møtet med Justyna Bednarek og Piotr Socha, og Karolina Szymaniak, Szymon Holcman og Dominika Węcławek vil snakke om polske tegneserier.

Årets bokmesse i Warszawa blir en skikkelig godbit for litteraturelskere sakprosa. Som en del av rapportens dag Det vil være møter med finalistene og prisvinneren eller prisvinnerne Ryszard Kapuściński. Forfatterne av bokfinalistene til den 13. utgaven av prisen vil møte fans av litterær reportasje på bokmessen i Warszawa: Peter Hessler (forfatter av boken «Funeral. Life, Death and Revolution in Egypt»), Rafał Hetman (forfatter) av boken «Izbica, Izbica»), Ander Izagirre, forfatter av «Potosí. Fjellet som spiser mennesker»), Małgorzata Gołota (forfatter av «Spinalonga. De spedalskes øy») og Barbara Demick (forfatter av «Eating the Buddha. Livet i en tibetansk by i skyggen av Kina».

Fagbesøkende, forlag, oversettere, illustratører, bokhandlere og bibliotekarer vil finne mange møter, debatter og workshops på maimessen. Møter: om polsk lesing og ikke-lesing, yrket som oversetter, biblioteker gjennom århundrene, situasjonen for publisering i Ukraina og utsiktene til samarbeid med markedene i EU, eller hvordan man skriver en bok for barn og går opp tett, dette er bare noen av de mange forslagene til personer som er profesjonelt engasjert i bokmarkedet.

Som en del av jubileet inviterer vi deg også til standene til akademiske og vitenskapelige forlag 15. ACADEMIA Akademisk og vitenskapelig bokmesse. Fredag, messens andre dag, vil akademiske forlag motta priser og priser i konkurransen om den beste akademiske og vitenskapelige boken ACADEMIA, rektor ved Warszawa teknologiske universitet for beste didaktiske oppslagsbok og rektor ved universitetet i Warszawa for den beste vitenskapelige publikasjonen innen samfunnsvitenskap – og humaniora.

Under messen vil vi kjenne vinnerne av følgende priser: 62. PTWK-konkurranse for de vakreste bøkene i 2021, 13 Ryszard Kapuściński, Magellan-priser i konkurransen for beste reisepublikasjoner, Warszawa Crime Festival Grand Prize-konkurranse, «New Fantasy»-priser, Litterær sommerfuglpris og Biedronka-pris for en bok for barn – Piórko 2022.

Mer informasjon og detaljert program på messens hjemmeside, og også på profiler sosiale medier: Facebook | Instagram | Twitter | Norge på bokmessen i Warszawa 2022.

Arrangørene inviterer alle bokelskere og de som akkurat har startet sitt litterære eventyr til messen.

Gratis adgang til bokmessen i Warszawa er åpen for besøkende:

26. mai 2022 fra 10:00 til 18:00

27.05.2022 fra 10:00 til 19:00.

28. mai 2022 fra 10:00 til 19:00.

29. mai 2022 fra kl. 10.00 til kl. 05.00.

You may also like

Leave a Comment