Home » Bolt avslutter virksomheten i Russland – Bedriftsnyheter

Bolt avslutter virksomheten i Russland – Bedriftsnyheter

by Thure LindhardtFoto av Judita Grigelyts (V)
Boulevard- og trafikktjenesteplattformen Bolt, som undertrykte det russiske markedet i 2019, har stanset virksomheten i landet, kunngjorde Estonian Postimees mandag.

Bolt vil for tiden fokusere på å utvikle sine tjenester i det europeiske og afrikanske markedet. Vi stenger vår virksomhet i Russland på grunn av en kommersiell tilnærming, sa selskapets representanter Postimees.

Ekspertene som den gang ble spurt av den russiske næringslivsavisen Kommersant, antok at Bolt hadde trukket seg da deler av selskapets aksjer ble holdt hardt i det russiske markedet av det kinesiske selskapet DiDi.

I Kina i 2012 ble Didi Chuxing-gipstjenesteplattformen lansert i Russland i august i fjor for å tilby Bolt-lignende tjenester. Aktiviteten ble først startet i Kazan, hovedstaden i republikken Tatarstan.

2017 DiDi etablerte et strategisk partnerskap med Bolt i Estland. Hvor mye den første store Bolt-investoren betalte for aksjene er ikke avslørt, men noen rapporter snakker om mer enn 10 millioner dollar. Euro beløp.

Sommeren i år solgte DiDi sine aksjer i Bolt. Som den britiske dagsavisen The Telegraph meldte i begynnelsen av september, ble aksjene solgt for rundt 428 millioner. GBP (rundt € 500m) og beslutningen ble drevet av økende press fra den kinesiske regjeringen.

I slutten av august forlot DiDi det britiske markedet i frykt for at kinesiske tilgangsmyndigheter ville oppdage mangel på behandling og lagring av selskapets kundedata. Kinesiske myndigheter ble oppmerksomme på DiDi da selskapet begynte å notere sine aksjer på New York-børsen.

Beijing introduserte DiDi i 2016 og kjøpte opp parkeringstjenesten Milins Uber Division i Kina.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder