Home » Bożydar Ivanov: «Hot» Helsinki. Tyskland i ledelsen. Men ikke i sportslig forstand

Bożydar Ivanov: «Hot» Helsinki. Tyskland i ledelsen. Men ikke i sportslig forstand

by Erlend Loe

Klubbkonkurransen «tredje lag», Conference League, er også lagt til dette prosjektet. Hans første historiske finale fant sted i Tirana. På et stadion med en kapasitet på litt over tjue tusen seter. Den neste blir på Sinobo i Praha. Et enda mindre anlegg enn i den albanske hovedstaden.

Supercupen har blitt arrangert i Tallinn, Tbilisi, Trondheim, Belfast og Skopje siden de flyttet fra det en gang tradisjonelle og permanente setet i Monaco. Det er lett å se at ingen av landene som er vertskap for disse byene ville ha en sjanse til å se internasjonal toppfotball, selv ikke på omfanget av VM- eller EM-turneringer. Gruppespillet i Champions League Flora, Dinamo, Rosenborg, Linfield eller Vardar er heller ikke i fare, selv om nordmennene en gang til og med var en åpenbaring av denne konkurransen. Finnene, som er vertskap for årets «Super Cup», gjør systematiske fremskritt, men kanskje ikke veldig snart. Laget spilte i EM-sluttspillet i fjor, men til tross for at de slo Danmark på innvielsen, var det ikke mulig å forlate gruppa. Klubbene har ventet på Champions League siden slutten av 1990-tallet og HJKs opptreden i den. Men Helsinki-laget konkurrerte i gruppespillet i Conference League forrige sesong og forbereder seg nå til torsdagens andre etappe mot NK Maribor i Europa League-kvalifiseringen. Han vant 2-0 i Slovenia, så vi kan si at vi ser ham igjen i seks cupkamper til høsten. Selv om de ikke kommer seg gjennom LEs fjerde kvalifiseringsrunde, blir de «nedrykket» til Conference League-gruppen. Faktisk er de enda nærmere henne enn de to polske representantene.

To ting overrasker i Helsingfors. For det første når temperaturen 26 grader i sola på dagtid. For det andre trafikkskilt på to språk: finsk og svensk. På barneskolen er det plikt til å lære seg det siste, selv om det viser seg at ikke alle liker å bruke det her. Saken om det tidligere behovet for å studere russisk med oss? Kanskje… Byen er typisk for Nord-Europa og ligner ikke bare Oslo, men også metropolene i Nord-England og Skottland. Mange gater og bygninger blir for tiden renovert. Og det som er utrolig – det er ikke sterilt rent, og likevel er Skandinavia assosiert med det.

Arenaen for dagens møte, Olympiastadion, er i sentrum av et enormt idrettskompleks, som også inkluderer en mindre arena hvor HJK spiller sine kamper og mange treningsbaner, også med kunstgress, hvor undervisning holdes fra morgen til kveld . Også for jenter som sparker ball med guttene i de lavere kategoriene. Den såkalte «Crazy Parents Committee» har imidlertid ingen rett til å eksistere her. Ja, fedre og mødre følger barnas fremgang, men bak et flere meter langt nett, fra gaten. Når jeg observerte oppførselen deres i lang tid, la jeg ikke merke til at noen sa et eneste ord.

De tyske fansen er også – foreløpig – rolige. Over 10 000 av dem møtte opp her, så husk kamphandlingene foran Europa League-finalen i Sevilla med Rangers-hooligans – politiet er forberedt på det verste. Heldigvis er det færre enn 2000 Real Madrid-fans her, og de er ikke dine typiske «ultra» på jakt etter trakassering. Øl over 5 euro skremmer de som ønsker å drikke mer. Byen var derfor trygg fra tirsdag. Men la oss ikke prise dagen før solen har gått ned. Det blir ingen gjentakelser av de vanskelige hendelsene i Champions League-finalen og kaoset på Stade de France. Men det er alltid verdt å blåse når det er kaldt. Desto mer slik at Eintracht Frankfurt-fans til og med kunne avbryte fredagens kamp mot FC Bayern München på sin egen stadion med sine bluss. Din fordel på tribunen vil ikke bare være betydelig i antall. Men det er mer Real som bør løfte enda et trofé på kvelden. De siste årenes historie viser imidlertid at gapet mellom Champions League-vinnere og Europa øker.

Kringkasting av UEFA European Super Cup Real Madrid – Eintracht Frankfurt på Polsat, Polsat Sport Premium 1 og Polsat Box Go. Starter kl 20:50. Pre-match studio fra 19:00 (Polsat Sport Premium 1, Polsat Box Go) og 20:00 (Polsat).

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment