Home » Brexit: Storbritannia utsteder fiskekort, Frankrike krever mer

Brexit: Storbritannia utsteder fiskekort, Frankrike krever mer

by Thure Lindhardt

Gode ​​nyheter for våre fiskere. Guernsey (Storbritannia) har utstedt 40 fiskekort til franske båter, som vil tillate dem å fortsette å fiske i farvannet etter 1. februar 2022, kunngjorde regjeringen på Kanaløya. Kunngjøringen kommer midt i et oppgjør mellom Paris og London om fiskekortene etter Brexit, der den franske regjeringen anklager britene for ikke å ha utstedt nok fiskekort. Med tillegg av ytterligere tre båter for å erstatte skip som har forlatt den franske flåten, vil Guernsey utstede 43 lisenser for 58 søknader. Du vil kunne fiske i sonen 6-12 nautiske mil utenfor Kanaløya, slik tilfellet var før Brexit.

For de resterende 15 båtene vil «alle tilleggsdata bli sjekket,» sa Guernsey-regjeringen i en uttalelse. Øyas utenriksminister, Jonathan Le Tocq, ønsket et «viktig skritt» velkommen i veikarten for lisensiering og håpet at det ville bringe «sikkerhet og stabilitet». Med Guernsey, som ser på Paris som en «pålitelig partner» i forhandlingene, er spørsmålet om fiskekort et mindre problem enn med London og Jersey.

>> Les også – Brexit-avtale: britiske fiskeres misnøye

Europeiske fiskere kan fortsette å jobbe i britiske farvann forutsatt at de kan vise at de tidligere har fisket der. Imidlertid krangler franskmennene og britene om typen og omfanget av bevisene som skal fremlegges. Siden 1. januar 2021 har Frankrike fått rundt tusen fiskekort i britisk farvann og på Kanaløyene, men Paris krever fortsatt rundt hundre. EU-kommisjonen ba nylig London om å løse post-Brexit-konflikten med Frankrike om fiskekort innen 10. desember.

>> Les også – Brexit: Storbritannia forhandlet avtalen veldig bra!

I sonen 6 til 12 nautiske mil utenfor den britiske kysten er prosedyren knyttet til 40 båter (over 12 meter) som nylig har blitt sjøsatt for å erstatte gamle skip. London nekter for øyeblikket å lisensiere dem da dette er nye applikasjoner da de relaterer seg til mer moderne og ofte kraftigere skip.

Frankrike ønsker snarest å se situasjonen for rundt tretti «høyprioriterte» fartøyer løst ettersom de tar en stor del av fangstene sine i disse britiske farvannene som de ikke lenger har tilgang til.

>> Kjøp og selg investeringene dine (aksjer, kryptovalutaer, gull …) til rett tid takket være Momentum, Capitals nyhetsbrev for teknisk analyse. Og nå kan du nyte en måneds gratis prøveversjon med kampanjekoden CAPITAL30J.

Utstedelsen av 43 endelige lisenser fra kanaløya Guernsey er «utmerkede nyheter», men «kampen» fortsetter å få «111-lisenser» for franske fiskere etter Brexit, sa den franske havministeren til AFP. «Vi, EU-kommisjonen og Frankrike, har gjort gode fremskritt med Guernsey på bare noen få uker. Innsatsen gir resultater og arbeidet fortsetter for å gi fagfolk maksimal synlighet. Kampen er ikke over: 111 lisenser er ennå ikke innhentet. .» mest fra Jersey og London, sa Annick Girardin.

You may also like

Leave a Comment