Home » Britiske kommandoer skal ha base i Nord-Norge i 10 år

Britiske kommandoer skal ha base i Nord-Norge i 10 år

by Catherine Monroe

Storbritannia kunngjorde onsdag at de ville åpne en base for sine kommandoer i Nord-Norge for å styrke NATOs kapasiteter i Arktis midt i økte trusler i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina.

Den nye basen, kalt Camp Viking, ligger ca 60 km sør for Tromsø, nær bygda Overbygd. Den vil kunne huse alle ansatte i UK Coastal Response Group (LRG), som har i oppgave å reagere raskt på kystkriser, inkludert under ekstreme vinterforhold. Camp Viking skal brukes de neste 10 årene.

Basen er ideelt plassert for å motvirke trusler i regionen og posisjonert for å la Storbritannia reagere raskt dersom det skulle være nødvendig for å beskytte NATOs nordflanke og dens nære allierte Norge – Det ble skrevet i en uttalelse fra Royal Navy.

Det ble funnet å være nær basen til det norske forsvaret og Bardufoss flybase der Royal Marines støtteenhetshelikoptre kan operere.

Rundt 1000 Royal Marines har angivelig ankommet Camp Viking for å delta i øvelser under tøffe vinterforhold sammen med tropper fra Joint Expeditionary Force (JEF)-land og NATO-allierte. Britiske kommandosoldater drar til Norge hvert år for vintertrening.

Norge grenser til Russland i nord i 196 km.

Fra London, Bartłomiej Niedzinski

You may also like

Leave a Comment