Home » Bruker du mObywatel? Her er hva du bør gjøre hvis smarttelefonen din blir stjålet

Bruker du mObywatel? Her er hva du bør gjøre hvis smarttelefonen din blir stjålet

by Peter Østbye

Utviklingen av teknologi kan gjøre livet vårt enklere i de fleste tilfeller. Men å samle så mye data på telefonen kan føre til store problemer hvis dette mediet går tapt. Ifølge RzeczpospolitaÅ melde denne hendelsen til politiet er minimumet som kanskje ikke er nok.

mObywatel-applikasjonen blir stadig mer populær og har nylig blitt oppdatert. Det er en digital lommebok med de viktigste dokumentene dine. Hva bør du gjøre hvis du er en mObywatel-bruker og mister smarttelefonen din?

For det første bør det ved tyveri anmeldes ved mistanke om straffbart forhold. For å gjøre dette trenger du en ID og noe for å identifisere telefonen, gjerne IMEI-nummeret. Etter besøk på politistasjonen får vi et sertifikat som er nyttig for å blokkere tjenester og applikasjoner.

I de neste trinnene er det verdt å blokkere SIM-kortet ditt eller lage et duplikat og deaktivere det forrige. Mange telefoner lar deg også blokkere IMEI-nummeret eksternt, så dette trinnet er også verdt å ta.

Hvis betalingskort var koblet til telefonen, bør denne tjenesten deaktiveres umiddelbart. I dette tilfellet er det bare å ringe banken eller bruke en annen leverandørs elektroniske banktjeneste.

Hva med mCitizen?

Janusz Cieszyński, viseminister for digitalisering, anbefaler å ringe en spesiell hotline (42 253 5474) i tilfelle tyveri eller tap av en smarttelefon, der du kan reservere dokumentene som er lastet opp til applikasjonen. Viseministeren minnet også om at et ID-kort kun kan legges til en telefon.

Oppsummert, når du mister tilgangen til en smarttelefon, er responshastigheten det som betyr noe. Selv om det er svært viktig å melde denne situasjonen til politiet, kan en rask tilgangslås og passordendring spare oss for ubehagelige konsekvenser.

PB

You may also like

Leave a Comment