Home » Brutale ord fra en norsk hopper. Han tok opp spørsmålet om lønn

Brutale ord fra en norsk hopper. Han tok opp spørsmålet om lønn

by Gunnar Garfors


WP SportoweFakty / Kacper Kolenda / På bildet: Johann Andre Forfang

Mateusz Byczkowski


Svenske langrennsløpere har appellert til fagforeningen deres om å doble lønna. Johann Andre Forfang deltok også i diskusjonen og rapporterte om inntjeningen. «Lønnen min er null kroner», avslørte hopperen på Twitter.

Det hele startet med en artikkel i avisen Verdens Gang som siterte den svenske langrennsveteranen Calle Halfvarsson. 34-åringen foreslo foreningen å doble lønnen hans. Ifølge ham er beløpet 200.000. kroner per år [ok. 82 tys. zł – przyp. red] hun er fryktelig fattig.

Selvfølgelig ønsker vi forandring. Vi har ikke en fornuftig lønn for øyeblikket. «Kvoten som vi har nå bør gjøres tilgjengelig for utviklingsteamet», sa den tredobbelte verdenscupvinneren i et intervju med avisen «Expressen».

Det er fortsatt mer enn de norske skihopperne, hvis lønn er «null kroner» ifølge Johann Andre Forfang. Alexander Stoeckels påstand deltok i diskusjonen på sosiale medier. Ordene hans kan sjokkere deg.

«Som spiller i det norske hopplandslaget er lønnen min null kroner. Det er lønnen min i nesten ni år. De eneste pengene vi har fra skihopp er pengene vi får fra plasseringsprisene i verdenscupen. Bare det beste,» skrev han.

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Den kjente skiløperen la ballen i kurven. Og så min!

Johann Andre Forfang innrømmet at norske internasjonale har forbud mot å søke privat sponsing. Fordi logoer på hjelmer eller caps er forbeholdt partnere til skiforbund. Slovenerne står også overfor et lignende problem.

– Ja, for oss er sponsorer helt nødvendige for å finansiere tilbudet vi får som landslagsutøvere. Vi får ingen bonuser for god ytelse. «Så, private sponsorer?» Ikke før du finner noen som er villig til å støtte deg, men uten å avsløre seg selv som logoer på klær eller utstyr.

«Konflikten innad i forbundet og den vanskelige sponsorsituasjonen gjør det ikke enklere å innføre godtgjørelsessystemet for utøvere. Fagforbundet må nå sette av noen midler til dette. Jeg tror det kan være enkelt, avslutter han.

Forrige sesongs verdenscupverdensmester Johann Andre Forfang endte på sekstendeplass. Totalt scoret han 574 poeng på kontoen sin.

Se også:
Kamil Stoch snakker sjelden om krigen i Ukraina. «Det kostet meg mye»
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment