Home » Bundesliga: Bayern München på vei mot det 11. mesterskapet på rad. Selv uten Robert Lewandowski

Bundesliga: Bayern München på vei mot det 11. mesterskapet på rad. Selv uten Robert Lewandowski

by Erlend Loe

Etter en lang «overføringssaga» byttet Lewandowski til slutt til FC Barcelona for rundt 50 millioner euro. Han forlot klubben som deres nest ledende målscorer gjennom tidene – 344 mål på 375 kamper for innsats. I så måte er den nest etter Gerd Müller.

SE OGSÅ: Rafał Gikiewicz: Jeg ønsket å tjene 40 prosent mindre

Som et resultat manglet Bayern en produktiv spiss og ble erstattet av en annen effektiv fotballspiller, om enn med en litt annen profil – en kantspiller. Senegalesiske Sadio Mane deltok i den tyske Super Cup-kampen i 5-3-seieren over RB Leipzig og scoret ett av målene. De flyttet også til München, inkl. nederlandske midtstopper Matthijs de Ligt fra Juventus, 17 år gamle spiss Mathys Tel fra franske Rennes, marokkanske Noussair Mazraoui og nederlandske Ryan Gravenberch – begge fra Ajax Amsterdam.

Bayerns største rival sies tradisjonelt å være Borussia Dortmund, men denne sesongen må de møte et problem de ikke har møtt på lenge. Klubben fra Ruhr-området hadde nylig minst én spiss i sine rekker som ledet ligaens målscoreliste. Den gruppen inkluderte Lewandowski, Gabons Pierre-Emerick Aubameyang og nylig norske Erling Haaland. Sistnevnte ble solgt til Manchester City, med BVB kjøpt i stedet av Elfenbenskystens representant Sebastien Haller fra Ajax Amsterdam.

I juli viste det seg imidlertid at den 28 år gamle fotballspilleren, som var spesielt imponerende i den siste Champions League-sesongen (11 mål, noe som gjorde ham til den andre spilleren i historien som scoret minst ett mål i Bundesliga hver av de seks gruppekamper), lider av testikkelkreft. Det ble rapportert i forrige uke at Haller skal gjennom cellegiftbehandling og vil garantert ikke spille på flere måneder.

I hans fravær må den Edin Terzic-ledede klubben regne med et av sine «unge talenter»: Engelske Jude Bellingham (19), amerikanske Giovanni Reyna (19) og Kamerun-fødte tyske ungdomsrepresentant Youssoufa Moukoko (17). De har alle hatt et snev av form før, men det er vanskelig å forvente at de skal lede angrepet.

Administrerende direktør Hans-Joachim Watzke er ganske pessimistisk når det gjelder en mulig detronisering av München.

«De mistet en utmerket spiller da Lewandowski dro, men fikk to store da Sadio Mane og Matthijs de Ligt kom inn. Aktiviteten på overgangsmarkedet har kostet dem litt, men dette er ikke noe nytt som vil styrke det ytterligere. «- evaluerte han.

Borussia spiller sin første kamp for sesongen hjemme mot Bayer Leverkusen på lørdag. Selv blant «farmasøyter» er det ingen mesterlig ambisjon.

– Det er synd med tittelkampen. Vi ønsker selvfølgelig alltid å hevde oss mot Bayern, men ingen av oss vil stå frem nå og si at vi skal bli mestere, sa midtbanespiller Robert Andrich.

Bayer, som endte på tredjeplass i 2021/22, møtte kompromitterende kritikk på lørdag og tapte 4-3 på tredjelags Elversberg i første runde av DFB-cupen.

«Det var en katastrofe fra starten av,» kommenterte Andrich.

RB Leipzig vil garantert gå inn i kampen om topp 4. Klubben, som først nylig rykket opp til eliten, ble nummer to i Tyskland to ganger og nådde også semifinalene i Champions League (2019/20) og Europa League (2020/21). Nå, etter å ha løftet klubbens første store trofé i klubbens historie forrige sesong – den tyske cupen – vil Leipzigs appetitt garantert øke.

Første halvdel av sesongen starter fredag ​​når forsvarsmesteren Bayern møter Eintracht i Frankfurt. Det blir spennende på lørdag i Berlin-derbyet mellom Tymoteusz Puchaczs Union og Krzysztof Piąteks Hertha. Også denne dagen kan Bartosz Białek spille i fargene til VfL Wolfsburg og Jakub Kamiński venter på sin debut. «Ulvene» vil konkurrere med Werder Bremen, som vender tilbake til eliten etter ett års pause.

I andre møter der Polen kan være involvert, ønsker VfL Bochum velkommen til FSV Mainz med Jacek Góralski, som ble signert i sommer, og FC Augsburg er vert for Rafał Gikiewicz og Robert Gumny foran hjemmepublikummet deres med Freiburg. På søndag kan Marcin Kamiński spille i fargene til Schalke 04 Gelsenkirchen, den nye signeringen møter FC Köln.

Yu, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment