Home » BURMA – ØKONOMI: Dashboard for den burmesiske økonomien per 31. mars

BURMA – ØKONOMI: Dashboard for den burmesiske økonomien per 31. mars

by Gunnar Garfors

Nyhetsbrevet Asean Briefs publiserer en ukentlig oversikt over forretningsnyheter fra Sørøst-Asia. Vi kjører deres ukentlige Burma-dashbord.

Burma tillater kommersielle flyvninger

Som mange ASEAN-land har den burmesiske regjeringen nettopp annonsert gjenopptakelsen av internasjonale kommersielle flyvninger fra 17. april 2022, datoen for det burmesiske nyttåret. Det ble imidlertid ikke gitt informasjon om utviklingen av karanteneprosedyrer, innhenting av visum og tilhørende administrative formaliteter, som fortsatt er underlagt strenge restriksjoner.

Telenor fullfører sin exit

Det norske telekomkonsernet kunngjør at det har mottatt de siste godkjenningene fra Myanmar Investment Commission, og baner vei for salg av det burmesiske datterselskapet. Ifølge planen skal alle eiendeler overføres senest innen 6 måneder til det singaporske selskapet Investcom, som er 51 % kontrollert av den libanesiske gruppen MA og dens burmesiske partner Shwe Byain Phyu (49 %). Sistnevnte, som sies å være nær militæret, vil til slutt eie 80 % av Investcoms kapital og operatøren vil ikke lenger kunne bruke Telenor-merket utover en periode på 4 måneder fra transaksjonsdatoen.

Peninsula-hotellprosjektet ble til slutt forlatt

Hong Kong-hotelloperatøren Hong Kong & Shanghai Hotels har nettopp skrevet av det emblematiske Peninsula-hotellprosjektet, hvis konstruksjon ble overlatt til et datterselskap av Bouygues Group, på balansen. Denne konstruksjonen er frosset siden kuppet og er en del av en større eiendomsutvikling ledet av den burmesiske forretningsmannen Serge Pun.

Forfalskede sedler er på vei oppover

Mens ryktene om spredning av falske sedler har mangedoblet seg de siste ukene, har fenomenet tatt en ny vending de siste dagene. Noen nøler ikke lenger med å åpent tilby bunter for salg til en pris på rundt 10 % til 30 % av pålydende. Denne praksisen er en del av en kontekst med betydelig likviditetsmangel knyttet til restriksjoner som ble pålagt siden sentralbankkuppet (BCM).

You may also like

Leave a Comment