Home » Capital Informer – Åpenbaring! Polen kom til finalen i Eurovision Song Contest og vil opptre der på 4. plass

Capital Informer – Åpenbaring! Polen kom til finalen i Eurovision Song Contest og vil opptre der på 4. plass

by Connie Nielsen

Fremfor alt BBC TV organiserer dette arrangementet godt (om ikke bra), og det var ikke for mange feil selv om de skjedde. En av programlederne er definitivt «drivkraften» til konsertene Hannah Waddingham (blond litt høyere enn de andre vertene).

Hannah er en Emmy-prisvinnende skuespillerinne for sin rolle i TV-serien Ted Lasso og har dukket opp i West End og Broadway musikaler og flere filmproduksjoner inkludert Game of Thrones. Hun er fantastisk! Da jeg så den første semifinalen på tirsdag, ble jeg veldig imponert over deres naturlighet, frihet, spontane reaksjoner, flotte «innlegg» avhengig av situasjonen, ansiktsuttrykk, gester og en hel rekke ting som alle er vertskap for et slikt arrangement. trenger.

I går, i den andre semifinalen, ventet jeg bare på at Polen skulle opptre og på dem. På denne bakgrunn er de andre ledende elegante Alesha Dixon – TV-programleder, spesielt beskjeden, for ikke å si «stille» Julia Sanina – De ukrainske sangerne er helt «ekspressive» og skaper en «bakgrunn», det vil si at de spiller rollene de skal.

En appell til våre journalister Regissør for alle slags konserter, festivaler, gallaer, musikkprogrammer osv. Sjekk ut denne damen og se hvordan du kan kombinere spontanitet på en strålende måte, guidet selvfølgelig med manus og tekster fra suffleren eller kortene!!!

Og hvis vi legger til antrekkene vertene hadde på seg, wow!

Et annet problem er innstillingen, det vil si ideen om å «utvikle» rommet mellom deltakerne.

Dessverre skjedde ingenting «utrolig» i verken den første eller andre semifinalen. Jeg ventet på noe spektakulært, og det var anstendig og «normalt».

Begge et gjesteopptreden Rita Ora også på tirsdag drag queens I går var de normale, og det er sånn de skal være for at alt skal se bra ut. Resten vil jeg ikke si noe om, for det var middelmådig, selv om gårsdagens besøk fra barna backstage eller konkurransen «Hvem reiste seg og hvem gjorde ikke» i første og andre semifinale bare var kjedelig.

I semifinale på tirsdag Jeg ble veldig positivt overrasket over opptredenen og sangen til Portugal og Sveits. Skuffet over prestasjonene til Latvia, Irland, Aserbajdsjan og Nederland. Mine favoritter, som jeg skrev om på mandag, som vinner hele konkurransen, altså Sverige og Finland, har gått videre. Men representanten for Israel gjorde det beste inntrykket.

I andre semifinale Estland, Belgia, Slovenia og Albania overrasket positivt. Skuffet: Danmark og San Marino, men fremfor alt den tragiske prestasjonen til Romania og Hellas.

Før konkurransen var ikke kollegene mine i redaksjonen begeistret for sangen «Solo», noen kalte den «svak» og ikke alle trodde på et opprykk.

La oss sammenligne Blankas prestasjoner under de polske kvalifiseringskampene i februar og i går. Det var helt annerledes.

I februar ga Blanka inntrykk av en ung jente som har en ganske bra sang og er helt ute av stand til å opptre (hun faket mye) eller lage en scene.

Etter mer enn to måneder med sangtimer og endringer i scenepresentasjonen dukket en helt annen person opp. Det er ikke Blanca! Det er ikke bare et melodisk spor fra februar, det er en feriehit fra 2023. Og nå skulle jeg skrive….Jeg fortalte deg? (refererer til mandagens artikkel).

De fleste av meningene før forestillingen var ikke positive og ga ikke Polen en sjanse til å nå finalen. Jeg var uenig, og det viste seg at jeg hadde rett. Fremføringen av «Solo» gjorde et veldig hyggelig inntrykk og refrenget ble nynnet med av hele publikum, for det er noe man ikke kan glemme.

Før vi snakker om hva som skal skje i morgendagens finale, en liten merknad til de polske kommentatorene. Bortsett fra den tekniske glippen i gårsdagens semifinale da vi knapt kunne høre stemmen til Marek Sierocki, er både han og Aleksander Sikora gjennomsnittlige i kommentarfeltet.

På den ene siden lykkes ikke Marek Sierocki med å «utvikle» tiden før forestillingen ordentlig når han gir informasjon om enkeltutøvere. Som seer ønsker jeg å høre det viktigste fra alle, nemlig i den første delen av uttalelsen: siden når starter et bestemt land, hva var det beste resultatet – hvem og når, om de vant, hvor ofte og om de var arrangøren av Eurovision, og i så fall når og hvor, i andre del de viktigste dataene om sangeren, bare at alt må «passe» i tiden som er tildelt for det, og dermed gis den samme informasjonen om alle. I praksis var det annerledes.

Når det gjelder Aleksander Sikoras kommentar – den gjør ikke det jeg forventer, som er muligheten til å kombinere to ting: simultantolkningen, det vil si hva de sier og det vi ser på skjermene med våre egne kommentarer i den gjenværende tiden se. Som de fleste sikkert har lagt merke til, oversetter han utvalgte «Øyeblikk» og gir sin egen kommentar mens noen snakker.

Det er ikke så verst, men det kunne vært bedre.

Etter ordretrekningen – deltakerne i første og andre semifinale gjorde dette på sine pressekonferanser etter at resultatene ble offentliggjort, mens de andre landene tidligere har bestemt rekkefølgen på opptreden på sine egne konferanser. Som vi vet fra historien har dette stor betydning i forbindelse med spørsmålet om hvem før hvem og etter hvem og når.

I år har «skjebnen» bestemt følgende rekkefølge:

1. Østerrike – Teya & Salena: ganske fin sang, jenteduoen er bra;

2. Portugal – Mimicat: en stor overraskelse for meg, den har virkelig en positiv innvirkning og har fortsatt en stemme;

3. Sveits – Remo Forrer: Sangen er ikke fengslende, men gutten kan synge;

4. Polen – Blanka: en stor overraskelse, en feriehit med gjennomsnittlig ytelse, men flott scenepresentasjon;

5. Serbia – Luke Black: ikke noe spesielt, jeg var verken fascinert eller interessert;

6. Frankrike – La Zarra: flott sang, flott presentasjon, vakker stemme og imponerende;

7. Kypros -Andrew Lambrou: Stemmen er ok, men resten er gjennomsnittlig – verken bra eller dårlig;

8. Spania – Blanca Paloma: folk-flamenco – enten liker du det eller ikke, ikke noe spesielt for meg (ikke mitt humør);

9. Sverige – Loreen: strålende stemme og god sang og en uforglemmelig presentasjon;

10 Albania – Albina & Familja: familie, dvs. foreldre og voksne barn spiller en folkesang på albansk, utmerket stemme, virkelig original sang og elegant presentasjon;

11. Italia – Marco Mengoni: Sanremo, veldig kjent i Italia, vant med denne sangen, for meg er denne sangen for ballatisk og kjedelig;

12. Estland – Alika: en rolig ballade, hyggelig presentasjon og behagelig stemme;

1. 3. Finland – Kaarija: veldig dynamisk sang, imponerende, gjennomsnittlig stemme, men veldig bra sang;

14 Tsjekkia – Vesna: En sånn folkelig, vakker fremføring, glemte jeg umiddelbart da sangen var over;

15 Australia – Voyager: rockelyd, bra, men ikke enestående;

16 Belgia – Gustaw: svak stemme, kul sang, positivt inntrykk;

17 Armenia – Brunette: en rolig sang med en vakker stemme til sangeren;

18 Maldova – Pasha Parfeni: en veldig original forestilling fra sang til presentasjon;

19 Ukraina – Tvorchi: et moderne stykke, ingenting utenom det vanlige for meg;

20 Norge – Alessandra: positiv overraskelse, men ingen vanvidd;

21 Tyskland – Lord of the Lost: en sterk hit i en gjennomsnittlig henrettelse;

22 Litauen – Monika Linkyte: gjennomsnittlig sang, gjennomsnittlig ytelse, gjennomsnittlig inntrykk;

23 Israel – Noa Kirel: den største positive overraskelsen, god sang, god fremføring og strålende presentasjon;

24 Slovenia – Joker Out: et ganske bra spor med gjennomsnittlig ytelse;

25 Kroatia – Vær 3: den største skuffelsen, et satirisk stykke i en dårlig fremføring, et tragisk inntrykk;

26 Storbritannia av Storbritannia – Mae Muller: en hit med over 60 millioner seere over hele verden, men presterte dårlig live, stemmen «lyver» fullstendig.

Dette er rekkefølgen på morgendagens finale.

Mine tips for å vinne: Sverige, Finland Og Frankrike I tillegg til Israel på topp 5. Polen på bakerste ti mellom 11. og 20. plass.

Vi vil også se mange gjester i finalen, inkludert tidligere Eurovision-vinnere. Flaggparaden inkluderer: Jamal og Vierek Serduczek fra Ukraina, så ser vi Mahmood fra Italia, Nette fra Israel, Duncan Laurenc fra Nederland eller den britiske sangeren Sonia som feirer 30-årsjubileet for sin opptreden i Eurovision Song Contest. Det er foreløpig ikke kjent hvem overraskelsesgjesten blir (spekulasjoner i media).

Jeg venter uansett på «min» moderator og det mest nervøse øyeblikket, nemlig landenes avstemning: først juryen, så seerne fra hele verden.

Jeg håper også å kunne skrive igjen etter finalen: ...Jeg fortalte deg!

Lørdag 13. mai kl. 21.00 gjentar TVP1 og TVP Polonia neste dag på TVP Rozrywka.

Foto: Eurovision.org

You may also like

Leave a Comment