Home » Caritas har opprettet et hjelpesenter for flyktninger

Caritas har opprettet et hjelpesenter for flyktninger

by Gabriel Scott

Caritas har opprettet et nytt kontaktpunkt for ukrainske statsborgere i Kielce. I tillegg til de nødvendige produktene kan flyktninger få støtte der innenfor områdene juridisk, psykologisk og yrkesrettet opplæring. Punktkoordinatorene planlegger også å gjennomføre polskkurs.

Arbeidet til punktet ved ul. Wiśniowa i Kielce koordineres av Mirosława og Oleg Sakaev, som kom til Kielce fra Lviv med sine tre barn. «Vi ønsket ikke å stå ved siden av, og fordi vi snakker polsk, ukrainsk og russisk, tilbød vi oss å hjelpe Caritas med å koordinere hjelpen til våre innbyggere. Hver person som søker hjelp blir registrert og først da får deres hjelp utstedt det meste av mat, hygiene og kjemiske produkter. «- Oleg Sakayev fortalte PAP.

Han viste til at de frivillige som jobber der, i tillegg til å dele ut produkter, også får informasjon om blant annet mulighet for overnatting. «Kvinnen vil også gjennomføre et polskkurs, vi fullfører for tiden en gruppe frivillige» – bemerket han.

P. Krzysztof Banasik, visedirektør for Caritas i bispedømmet Kielce, kunngjorde at det Caritas-drevne kontoret hadde vært i Senter for sosial integrering på ul. Wesoła 54, men forholdene der var ganske beskjedne. Byen Kielce lånte ut de nye lokalene til Caritas. P. Banasik påpekte at punktet er bemannet av frivillige fra Bispedømmets frivillighetssenter: Paweł fra Polen, Anatol fra Ukraina og Gawor fra Norge. Gavene som gis til flyktningene kommer fra samlingene til Caritas, Kielce Food Bank og redaksjonen til Echo Dnia.

Et annet kontaktpunkt for flyktninger fra Ukraina, hvis arbeid vil bli koordinert av Kielce lokale myndigheter i samarbeid med Caritas, vil bli åpnet i Turystyczna Street. «Vi vil jobbe sammen med Caritas i Kielce slik at hjelpen kommer til de som trenger det. Vi vil ha et felles dataprogram som viser tilstanden til lagrene våre. Takket være dette, for eksempel, hvis vi går tom for sukker, kan vi be ukrainske borgere om hjelp, opp til punktet Wiśniowa «- rapporterte Magdalena Gościniewicz, direktør for City Center for Family Help i Kielce.

Biskop Marian Florczyk deltok i åpningsseremonien, og understreket at påskeklimaet hadde blitt kraftig rystet av krigen i Ukraina. «På den annen side finner vi gledelige aksenter på grunn av den ekstraordinære hjelpen fra polakker. Vi er klar over at uten dette samarbeidet og hjelpen ville ikke dette senteret eksistert, sa biskop Florczyk.

Stedet er åpent mandag til fredag ​​fra 10.00 til 17.00 og lørdager fra 10.00 til 14.00.

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Kielce: Caritas har opprettet et hjelpesenter for flyktninger

You may also like

Leave a Comment