Home » Casper Ruud forbereder seg til Miami Open-tittelkampen med historiejegeren Carlos Alcaraz – Reuters Sports News

Casper Ruud forbereder seg til Miami Open-tittelkampen med historiejegeren Carlos Alcaraz – Reuters Sports News

by Peter Østbye

Carlos Alcaraz er én seier unna å skrive Miami Open historie etter å ha slått den forsvarende mesteren Hubert Hurkacz i strake sett for å bokføre en finale med Norges Casper Ruud søndag. Den 18 år gamle spanske sensasjonen holdt Hard Rock Stadium-publikummet på tærne for andre natt på rad etter hans dramatiske kvartfinaleseier over Miomir Kecmanovic torsdag kveld, og slo ti-seedede Polen Hurkacz 7-6. (7/5), 7-6 (7/2) for å nå sin første ATP Masters-finale.

FULLDEKKING IPL | TIDSPLAN | RESULTATER | ORANGE CAP | LILLA CAP

Hvis han triumferer denne helgen, vil Alcaraz, som endte på de fire siste på Indian Wells tidligere denne måneden, bli den yngste mesteren i turneringens 37-årige historie.

Bare to menn har vunnet titler på dette nivået i yngre alder – Michael Chang (1990, Toronto) og Rafael Nadal (2005, Monte Carlo) var begge 18 år da de vant for første gang.

Alcaraz blir 19 neste måned.

Hurkacz, som skal spille doublefinalen på lørdag for å dempe slaget av smertefullt nederlag, kjempet til siste slutt, men kvaliteten på Alcarazs grunnslag og bevegelser gjorde til slutt forskjellen.

Hurkacz tjente briljant for å tvinge frem et avgjørende andre sett da de trege forholdene passet begge spillerne, men spesielt Alcaraz, som lærte håndverket sitt på spanske grusbaner som sin verdensberømte kollega og barndomsidolet Nadal.

På det beviset vil Ruud ha hendene fulle i å prøve å stoppe den dynamiske verdens nr. 16.

«Han spilte bra her og var den forsvarende mesteren, men jeg gjorde en veldig god kamp på min side,» sa en entusiastisk Alcaraz i et intervju på banen etter å ha hevdet seier like etter klokken to.

«Det vil være min første store finale på en hard bane, men jeg er selvsikker og jeg kommer til å nyte det. »

NORSK PREMIERE

Ruud, rangert som åttende i verden, er den første nordmannen til å nå en ATP Masters 1000-finale og absolutt en av de få beste mannlige tennisspillerne som har en Instagram-konto som er dedikert til golfferdighetene hans.

Ruuds oppgjør med 2021 ATP Next Gen-mesteren vil være den største kampen i karrieren.

Men å håndtere press er normalt for banen, spesielt når du har spilt 18 hull med den 21 ganger Grand Slam-mesteren Nadal – en ivrig golfspiller.

Jeg liker å se både sport og jeg prøver å se mye golf, spesielt her i USA, sier Ruud til AFP.

«Jeg har møtt Rafa flere ganger de siste to årene. Han er en veldig god golfspiller. Han slo meg og han er en veldig tøff konkurrent.

«For å være ærlig var det litt vanskelig da vi spilte fordi han sier ikke så mye fordi han er så fokusert. Vanligvis ler du litt og tuller, men det er ingen spøk med ham. »

Ruuds far Christian var Norges mest suksessrike spiller inntil han ble forbigått av Casper og steg til nr. 39 i verden.

Hans første Masters 1000-finale kommer etter tre tap i semifinalen i øyehøyde.

Han overmannet Cerundolo og gjorde sin første opptreden på Elite Masters-nivået, 6-4, 6-1.

Cerundolo, heiet frem av en jublende mengde argentinske fans på tribunen på Hard Rock Stadium, ble passert av Ruud i første sett og en pause til 3-1 i det andre markerte begynnelsen på slutten for verdens nummer 103. . .

«Jeg hadde ikke forventet at hvis jeg noen gang nådde en Masters 1000-finale ville det være her i Miami, men jeg tar det,» sa Ruud, som beseglet seieren med et ess.

Tapet gjorde vondt for Cerundolo, men fremgangen 23-åringen har gjort i Sør-Florida er ubestridelig.

«Jeg er så stolt over det jeg har gjort,» sa han. «Det var fantastisk. «

Les de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

You may also like

Leave a Comment