Home » CDA Premium – hva skal du se i april?

CDA Premium – hva skal du se i april?

by Peter Østbye

En stor dose krimserier venter seerne på CDA Premium i april.

I et nett av mistenksomhet

Serien er basert på bestselgende romaner av Christian Rönnback. Inspektør Antti Hautalehto ansetter en ung mann hvis far har vært politimann i over 20 år. Hautalehto befinner seg fanget mellom hammeren og ambolten når det avsløres at den nye politimannen har alvorlige psykiske problemer. Han ble inkludert i politistyrken fordi han klarte å skjule «tilstanden» sin på alle prøver. Samtidig skjer mystiske drap. Nesten hver uke blir en ung mann funnet i elven. Mistanken faller selvfølgelig på den unge politimannen. Er det riktig? Vi skal bare legge til at du skal ha å gjøre med 8 episoder av en god og litt psykologisk serie.

drap

Det blir veldig kriminelt. Denne gangen fra Belgia. Direkte og konkret inspektør Liese Meerhout leder drapsgruppen til politiavdelingen i Antwerpen. Hun og teamet hennes gjør sitt beste for å sikre rettferdighet. Selv om det betyr å krysse grensen mellom godt og ondt selv. Drap er en serie om hvor urettferdig rettferdighet kan være. Kriminelle blir løslatt på grunn av saksbehandlingsfeil og ofre blir liggende på isen. Inspektør Liese Meerhout har som ambisjon å løse alle de vanskeligste sakene. Og det gjør han ofte i strid med regelverket. 13 episoder av en god film. Iscenesettelsen trekker deg inn og får deg til å tenke.

drap

jeger og offer

Denne serien er en 8-delt thriller om et brutalt drap i en landsby i Nord-Norge. Offeret er en lokal lege hvis kropp ble funnet i elven. 17 år gamle Mira slipper unna med en hagle i hånden. Mange mennesker er med på å løse saken, og sterke følelser følger hver enkelt. En av dem er en døende politimann, Irja, som dette blir den siste etterforskningen for. Vår spesiell oppmerksomhet ble trukket til Filippa Witt, en ny politimann som bringer ro, bestemt ro og intuisjon til hendelser. Hunter and Victim er en veldig god historie, godt skutt og spilt. Landskapet er vakkert og godt fanget. Serien er vakker og økonomisk på sin måte. Det er ikke noe fyrverkeri her. Alt skjer i et veldig, veldig sakte tempo, noe som gir hele produksjonen en original stil og atmosfære.

Beskrivelse av morderen

Eve Garance er en talentfull tegneserieskaper og jobber i Montreal Police Investigative Division. Han bruker talentet sitt til å lage skisser som han kan bruke til å fange kriminelle. Eves medarbeidere er Maryse Ferron (sjef), Bernard Dupin (veteranetterforsker) og Anthony Kamal (ung rettsmedisiner). Dette teamet har i oppgave å løse en rekke mørke forbrytelser. Det handler også om de såkalte kalde tingene, det vil si uoppklarte forbrytelser fra år tilbake. Det viktigste er imidlertid den personlige historien til hovedpersonen. Fem år tidligere hadde Eve mistet sin seks måneder gamle sønn, William, under ukjente omstendigheter. Nesten hver dag forestiller hun seg og skisserer ansiktene hennes sønn kan ha i dag i håp om å finne ham. Serien bringer med seg mange følelser og er veldig spennende, og karakterene er uttrykksfulle og interessante.

Beskrivelse av morderen

Komisarz Van Veeteren

I dette tilfellet har vi å gjøre med en ganske klassisk idé for hovedpersonen og plottet. Van Veeteren er en pensjonert «detektiv» politimann som tar seg en pause etter år med arbeid i antikvitetsbutikken hans. Det er imidlertid en veldig travel pensjonisttilværelse. Fra tid til annen blir han bedt om hjelp i senere straffesaker hvor han er svært involvert. Skilt, gretten, kynisk, liker mørkt øl og sjakk. Men han har noe – en eksepsjonell intuisjon når det kommer til å «lese» mennesker. Det er bare én uløst sak i hennes CV. Commissioner Van Veeteren er en serie for krimelskere som verdsetter kvaliteten og tradisjonen til sjangeren. Hver episode er en fin psykologisk thriller med en typisk svensk kulhet. Serien er basert på de bestselgende kriminalromanene av en av Sveriges mest populære forfattere, Håkan Nesser.

Fravær

Bogesund – en liten, rolig by midt i Sverige. Normalt skjer ingenting her. En dag lammer imidlertid en skremmende oppdagelse dette lille samfunnet. Samtidig drar hovedpersonen – politikommissær Maja Silver – tilbake til hjembyen Bogesund for å se datteren Rebeka. Som du kan forestille deg, vil Maja, som har kommet tilbake for å ta seg av familiespørsmål, også ha mye politiarbeid å gjøre. Han leder et etterforskningsteam for å etterforske drapet på en ung kvinne og deretter forsvinningen av en Bogesund-boer. I denne gjennomtenkte og skrevne historien blir den smertefulle sannheten om livet til dette lille samfunnet av og til avdekket. Beboerne er flaue fordi flere og flere «lik i skapet» kommer til syne. Også den svært dårlige rollen som spilles av hierarkiet til den lokale kirken blir mer og mer tydelig. Denne miniserien er veldig oppslukende og etter å ha sett 4 episoder vil du ha mye mer.

Fravær

Søk: HBO presenterer de nye utgivelsene for april 2022

Søk: Polsat Box Go i april – nye filmer å se

Bildekilde: CDA Premium

Tekstkilde: CDA Premium

You may also like

Leave a Comment