Home » Champions Chess Tour: Jan-Krzysztof Duda er vinneren av Aimchess Rapid

Champions Chess Tour: Jan-Krzysztof Duda er vinneren av Aimchess Rapid

by Erlend Loe

I de ordinære fireveisfinalene torsdag vant polakken 3-1, dagen etter var rivalen bedre 2,5-0,5 og flere kamper måtte til for å avgjøre vinneren.

Stormesteren fra Wieliczka, best etter 15 runder av den første fasen av turneringen, som eliminerte verdensmesteren og lederen av CCT-serien mot norske Magnus Carlsen i semifinalen, ga seg selv og fansen ytterligere spennende øyeblikk den siste dagen av konkurransen.

I fredagens første parti med den øverste aserbajdsjanske sjakkspilleren, rangert høyere på verdensrankingen, var han nær seier med hvit. Etter å ha fått dronningen i bytte mot et tårn og en bonde og en bedre posisjon, gjorde han en unøyaktighet på trekk 28 som kostet ham et nederlag i det som så ut til å være et vinnerspill. En annen, svart, tapte også.

I den situasjonen måtte han vinne de to andre kampene for å unngå et omkampstap og behov for overtid. Den tredje endte uavgjort etter ett minutt og 14 trekk, og ytterligere to blitzkamper måtte spilles med et tempo på 5 minutter pluss 3 sekunder.

Duda, den nåværende viseverdensmesteren i denne typen konkurranser, viste høy nervemotstand. Han klarte å riste av seg den mislykkede starten på omkampen, og beseiret motstanderen to ganger i flere dueller.

Han fikk 25 000 for å vinne turneringen. Dollar. I den første fasen tjente han syv tusen for åtte seire og fire uavgjorte. Han rykket opp til andreplass bak Carlsen i CCT-score.

Den beste polske sjakkspilleren vant den vanlige rangeringsturneringen for første gang i år. I mars spilte han Charity Cup-finalen, hvor han tapte 2-0 etter ekstraomganger i uavgjort 1-1 med Carlsen. Han deltok også i to turneringer på høyere nivå, en major – i april triumferte han i Oslo Esports Cup og i august endte han på femteplass på bakerste rad på FTX Crypto Cup i Miami (Carlsen vant, men polakken beseiret ham 4 -2 i femte runde) .

Den andre utgaven av Meltwater Champions Chess Tour, $1,6 millioner Champions League-sjakkarrangementet organisert av Play Magnus Group, består av ni arrangementer. Serien avsluttes med en turnering i San Francisco fra 11.-20. november med åtte toppsjakkspillere, ledet av Carlsen og Duda, og vil velge sesongens beste stormester i nettkonkurranse for andre gang.

C, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment