Home » Champions Chess Tour: Jan-Krzysztof Duda tapte mot Magnus Carlsen i første runde i Oslo

Jan-Krzysztof Duda tapte 0,5-2,5 for norske Magnus på den første dagen av nettturneringen i Oslo Esports Cup hurtigsjakk ($216 000 premiepott) inkludert i Meltwater Champions Chess Tour series carlsen Polakken har fortsatt kamper med seks rivaler.

Den norske verdensmesteren, leder av CCT totalscore, avsluttet rivaliseringen med den beste polske sjakkspilleren og ble nummer to etter tre partier (15 minutter pluss 10 sekunder), og vant første og tredje parti med svart og remis det andre.

SE OGSÅ: Magnus Carlsen har forsvart sin verdenstittel

Begge sjakkspillerne møttes i finalen i March Charity Cup-turneringen. Da vant Carlsen også første parti 2,5-0,5. Dagen etter kontret Duda med 2,5:1,5 og ekstraomganger ble avgjort i nordmannens favør.

I denne turneringen spiller åtte spillere syv runder av fire spill i round-robin-modus.

I likhet med Carlsen trengte 16 år gamle Indias Rameshbabu Praggnanandhaa, som beseiret nederlenderen Jordan van Forest 2,5-0,5 på fredag, tre kamper for å vinne. I de resterende parene vant Shakhrijar Mamedyarov fra Aserbajdsjan 2,5-1,5 med Vietnams Liem Quang Le, mens nederlenderen Anish Giri slo Canadas Erik Hansen med et tilsvarende forhold.

De fire vinnerne fikk tre poeng og 7,5 tusen. Hull. Bonus. De overvunnede forblir med en nullkonto.

I Oslo konkurrerer stormestere online på ett sted, sittende foran dataskjermer i et dedikert studio.

Lørdag møter Duda Giri og de påfølgende dagene Van Forest, Mamiedjarov, Le, Praggnanandhaa og Hansen. Turneringen avsluttes torsdag.

Årets utgave av Meltwater Champions Chess Tour på $1,6 millioner, Chess Champions League, består av ni arrangementer. Hele syklusen avsluttes 20. november og premierer sesongens beste nettsjakkspiller for andre gang.