Home » Champions Chess Tour: The Second Edition begynner med deltakelse av Jan-Krzysztof Duda

Champions Chess Tour: The Second Edition begynner med deltakelse av Jan-Krzysztof Duda

by Catherine Monroe

Organisert av Play Magnus Group, Champions Chess League består av ni turneringer og avsluttes 20. november.

Ved siden av Duda, som er rangert som 16. i verden, vil Airthings Masters-turneringen som starter serien ($125 000 premiepott) inneholde: topprangerte verdensmester Magnus Carlsen (Norge), Liren Ding (Kina, 3), Jan Niepomniaszczi ( Russland, 5), Levon Aronian (USA, 6), Anish Giri (Nederland, 7), Shakhriyar Mamedyarov (Aserbajdsjan, 9), og Andrei Yesipenko (Russland, 26), Liem Quang Le (Vietnam, 28), Vladislav Artemiev ( Russland, 37).

SE OGSÅ: Hikaru Nakamura vant i Berlin

Turneringen blir en viktig test for unge stormestere: 17 år gamle Vincent Keymer (Tyskland, 74), hans andre verdensmester i hurtigsjakk fra Warszawa, Nodirbek Absusattorov (Aserbajdsjan, 94), 18 år gamle Hans Niemann (USA). , 107 ) og 16-sommer Ramashbabu Praggnanandhaa (India, 193). På startlisten er også Eric Hansen (Canada, 236) og russiske Aleksandra Kosteniuk (607), som vant gull- og sølvmedaljene under verdensmesterskapet i hurtig- og blitz for kvinner i Warszawa i desember.

– Jeg skal «roe ned» denne turneringen litt. Selvfølgelig er han sterk og veldig interessant fordi startlisten inkluderer flere stormestere i verdensklasse og unge, mindre erfarne, men veldig talentfulle spillere. Det ville vært greit å gjøre mitt beste, men jeg tror jeg skal eksperimentere litt, improvisere innenfor rammen av debuter – sa den beste polske sjakkspilleren.

For den 23 år gamle stormesteren fra Wieliczka vil sesongens viktigste begivenhet være Classical Chess Candidates-turneringen i Madrid (28. februar – 14. mars), som han kvalifiserte seg til som historiens første pol og triumferte i fjor kl. verdensmesterskapet. I desember i Warszawa vant Duda verdensmesterskapet på andreplass i blitz og femteplass i hurtig.

Nå som han konkurrerer på nett i et tempo på 15 minutter pluss 10 sekunder etter hvert trekk, har han en ny sjanse til å kjempe mot de beste i verden.

– Forberedelsene til kampen i Madrid er i gang. Derfor vil jeg ikke vise hovedrepertoaret mitt nå, men jeg har også forberedt noen nyheter til denne turneringen for forskjellige spillere. Utfallet av denne hendelsen vil imidlertid ikke være grunnleggende for meg. Jeg tror det blir en hyggelig opplevelse hovedsakelig fordi det er lite stress og man kan lære mye – la han til.

Et godt resultat for en polak som starter sjuende i feltet vil være opprykk til KO-rundene i turneringen, det vil si en plassering blant de åtte beste etter 15 runder av grunnfasen. Allerede i den første er det en konfrontasjon av viseverdensmesterne i blitzen i Warszawa – Duda møter de svarte med Kosteniuk.

I fjorårets CCT-serie var polakken blant de 16 sjakkspillerne som scoret etter ni turneringer. Han endte på niendeplass i den siste turneringen med 10 stormestere. Carlsen triumferte.

Årets serie består av 10 hurtigsjakkturneringer. I seks av dem starter den såkalte vanlige, 16 deltakere. I tre spilles den såkalte Majoren – med en høyere premiepott – av åtte spillere hver.

På Airthings Masters spiller 16 konkurrenter først 15 runder med round-robin-kamper over tre dager. Endringen i forhold til forrige utgave er tre poeng for seier og ett for uavgjort. De åtte beste i klassifiseringen går videre til knockout-fasen, der kvartfinalene og semifinalene spilles i endagsdueller (fire kamper) og finalen om to dager (totalt åtte kamper). .

Premiepotten er på 150 000. dollar, hvorav 25.000. for vinneren. Fra starten av konkurransen vil deltakeren motta $750 for hvert vunnet spill og $250 for uavgjort.

Hele syklusen avsluttes 20. november og premierer sesongens beste nettsjakkspiller for andre gang.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment