Home » Champions League: Orlen Wisła Płock tapte mot de rumenske mesterne

Champions League: Orlen Wisła Płock tapte mot de rumenske mesterne

by Catherine Monroe

I 7. runde møtte lag med 5 poeng hver og naboene på tabellen hverandre. Vertene var duellens favoritter, men Orlen Wisłas spillere annonserte at de ville gjøre hva som helst for å vinne. «Oilers» spilte praktisk talt uten quarterback i denne kampen. Dmitry Żytnikov, som pådro seg en skade mens han konkurrerte på Telekom Veszper, fløy ikke med laget til Romania. I denne posisjonen har Płock-spillerne bare en ung, 22 år gammel japansk Kosuke Yasuhira, som har fått erfaring i Champions League siden den første sesongen.

Se også: Norge vant mesterskapet i håndball for kvinner

Men japanerne gjorde det ganske bra. Spillerne fra Płock ledet bare 1:0 i det andre minuttet, men så prøvde de å henge med i konkurransen. I tjue minutter var vertene ikke mer enn to mål foran. Kristian Pilipovic var meget god i mål og stoppet Xavier Pascuals rutinerte spillere. Tin Lucin hadde også sin dag, laget fem skudd og scoret fem mål før pause.

En dramatisk situasjon oppsto med frispark etter sluttsignal på slutten av første omgang. Ballen var i hendene på Ante Kuduz, som kastet den på en slik måte at den traff Przemysław Krajewski i ansiktet. Płock-spilleren falt i bakken og de ungarske dommerne nølte ikke, men ga Dinamo-spilleren rødt kort.

Etter pause startet vertene kampen bedre og økte raskt ledelsen til tre mål (17:14) og opprettholdt denne forskjellen de første ti minuttene. Da Andrei Negru økte rivalenes ledelse til 21:17 i det 40. minutt, ba Sabate-treneren om tid til å snakke med spillerne.

Samtalen ga resultat, for i det 44. minutt ledet de til 21:22 og spilte til det 50. minutt og stillingen var 25:26. I det 52. minutt skilte vertene seg med tre mål (28:25), og da hvert lag la til et mål, ba Xavier Pascual om tid. Rivalene utnyttet trenerens kommentarer og økte ledelsen til fire mål.

Płockers underskåret vingene tydelig, spesielt siden andremålvakten Saaid Heidarirad ble utmerket forsvart i Dinamo-målet og hver reddet ball ble omgjort til mål av lagkameratene. I det 58. minutt ledet vertene 32:26, ​​men Sabate-treneren ba om å få spillet suspendert. Det hjalp ikke mye, Dinamo kunne allerede feire seieren og legge til to poeng.

Etter kampen sa Płock-lagtrener Xavi Sabate:

Gratulerer til vinnerne. Første omgang var veldig jevn, begge lag spilte bedre enn de forsvarte. Vi startet ikke andre omgang så bra, vi gjorde noen tekniske feil som førte til fire måls fordel for vertene, selv om jeg synes laget vårt reagerte veldig bra på denne situasjonen. Dessverre så kom de siste 10-15 minuttene av kampen hvor vi ikke var opp til oppgaven. Keeperne, som klipper vingene våre med redningene sine, har en stor del i det. Vi hadde rene sjanser og sjansen til å endre kampen i våre hender. Men keeperne «brøt» kampen for oss. Det var nøkkelen, det viktigste øyeblikket i møtet og duellen endte ikke på vår måte. Nå har vi en kort hvile og så noen viktige kamper.

Det er omkamp neste uke. Orlen Wisła møter de rumenske mesterne igjen i 8. runde av Champions League torsdag 1. desember. Kampstart i Orlen Arena var satt til 18.45.

Dinamo Bucuresti – Wisla Plock 32:27 (15:14)

dynamoer: Khalifa Ghedbane, Saeid Heidarirad – Pedro da Silva, Valentin Ghionea 2, Eduardo Gurbindo 1, Andrei Negru 6, Alex Pascual 1, Lazar Kukic 7, Ante Kuduz, Javier Humet 4, Andrii Akimenko 2, Viaczeslav Bokhan, Mohamed Mamdouedh Ze 5, Mohamed Mamdouedh 3, Mihai Militaru, Cédric Sorhaindo 1

Orlen Wisla: Kristian Pilipovic, Marcel Jastrzębski – Michał Daszek 4, Tin Lucin 8, Tomas Piroch, Kosuke Yasuhira 2, Abel Serdio 2, Leon Susnja, Krzysztof Komarzewski, Przemysław Krajewski 2, Gonzalo Perez 2, Mirad Miadzgie, 6, Serrowydzic, 6. Kozorotov 1