Home » Chess Federation of India har søkt om å være vertskap for Olympiaden i 2022

Chess Federation of India har søkt om å være vertskap for Olympiaden i 2022

by Peter Østbye

Det indiske sjakkforbundet er en kandidat til å være vertskap for den 44. sjakkolympiaden, som ble flyttet fra Russland, sa en høytstående tjenestemann ved det indiske sjakkforbundet (AICF).

«Denne gangen tilbyr vi å være vertskap for sjakk-olympiaden. Budsjettet for arrangementet er rundt Rs 75 crore, sa Bharat Singh Chauhan, AICF-sekretær ved IANS.

Hvis India vinner budet, vil sjakkolympiaden være den andre store verdenssjakkkonkurransen som arrangeres i landet etter 2013.

I 2013 ble det spilt verdensmesterskap i sjakk mellom den regjerende mesteren fra India, V. Anand, og daværende utfordrer Magnus Carlsen fra Norge.

Sjakk-olympiaden er et toårig lagarrangement der lag fra rundt 190 land konkurrerer mot hverandre i to uker.

Den fysiske sjakkolympiaden skulle etter planen finne sted i Moskva fra 26. juli til 8. august.

Fredag ​​bestemte imidlertid det internasjonale sjakkforbundet eller FIDE å flytte sjakkolympiaden og alle andre planlagte offisielle konkurranser ut av Russland.

Andre arrangementer som ikke finner sted i Russland inkluderer den første sjakk-olympiaden for funksjonshemmede og den 93. FIDE-kongressen, sa FIDE.

I år forventes kongressen også å inkludere en valgprosess, ettersom nåværende FIDE-president Arkady Dvorkovichs første periode nærmer seg slutten. Dvorkovich ble valgt i Batumi (Georgia) i september 2018.

FIDE jobber allerede med å finne alternative datoer og steder for disse arrangementene.

Finn de siste samlingsnyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

Ikke alle nyheter på nettstedet uttrykker synspunktene til nettstedet, men vi overfører og oversetter automatisk disse nyhetene gjennom programmatisk teknologi på nettstedet og ikke av en menneskelig redaktør.

You may also like

Leave a Comment