Home » Christopher Nolans «Oppenheimer» rollebesetning, budsjett, utgivelsesdato

Christopher Nolans «Oppenheimer» rollebesetning, budsjett, utgivelsesdato

by Peter Østbye

Christopher Nolans kommende film kommer på kino i 2023. «Oppenheimer», som tittelen antyder, vil fokusere på livet og arbeidet til den amerikanske fysikeren kalt «atombombens far».

Ny film av Christopher Nolan – Oppenheimer

Christopher Nolan er en kjent regissør, men han har aldri regissert en biografi før. Vi er desto mer spente på å se hvordan et prosjekt som dette vil se ut under hans hender. Og det vil være en unik produksjon av flere grunner, ettersom en voksende rollebesetning er det ene store navnet etter det andre, og det er den første filmen som er co-produsert med Universal Pictures. Dette merket vil også selge «Oppenheimer», som henger sammen med interessant informasjon. I motsetning til hva mange andre studioer praktiserer, ga Universal Nolan et 100-dagers vindu fra filmpremieren til filmens nettdebut.

Det tar over tre måneder for standarden å nå mer enn halvparten av tiden – og det meste av produksjonen ender opp på VOD-tjenester bare 45 dager etter at den kom på storskjerm. I følge informasjonen som er tilgjengelig så langt, forventes filmen å koste 100 millioner dollar, som er det dobbelte av 200 millioner dollar brukt på Tenet. Hovedsakelig på grunn av typen film Nolan lager – den trenger ikke så mange spesialeffekter. Det samme kan imidlertid ikke sies om rollebesetningen da den virkelig er stjernespekket. Selv om deltakelsen av så mange mennesker fra forsidene til magasinene gjør at noen av dem vil ha mindre roller, er en slik kombinasjon av skuespillere likevel imponerende.

Oppenheimer-filmen – strammere budsjett, men rollebesetningen er en galakse av stjerner

Filmens rollebesetning begynner med Cillian Murphy, som spiller J. Robert Oppenheimer. Skuespilleren har tidligere jobbet med Christopher Nolan på Batman Begins and Inception. På storskjerm får vi også se Kenneth Branagh, som spilte en av hovedrollene i Tenet, og nylig ble det sluppet to filmer under hans regi: Death on the Nile og Belfast. Rollelisten inkluderer også Alden Ehrenreich (Han Solo. A Star Wars Story), David Krumholtz (Conspiracy Against America), Jack Quaid (The Boys), Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets) , Josh Hartnett (One Angry Man) ), Florence Pugh (Little Women), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) og Benny Safdie (Lakrispizza).

Det er alt? Selvfølgelig ikke, da Nolan også klarte å kaste så store navn som Robert Downey Jr., Matt Damon og Emily Blunt inn i filmen. Skuespillerinnen vil sannsynligvis spille rollen som Oppenheimers kone, men Downey Jr. og Damon forblir et mysterium. Interessant nok skal Damon igjen jobbe med Nolan, men for Downey Jr. vil det være det første fellesprosjektet med regissøren av «Inception». Å samle en så stor gruppe skuespillere og skuespillerinner på settet er en av hovedkarakteristikkene ved Nolans filmer, og kanskje vil regissøren gjøre sitt første biografiske drama unikt. Per i dag vet vi at David Dastmalchian også var en del av rollebesetningen.

Oppenheimer biografisk drama på kino i 2023

Media stempler ikke «Oppenheimer» som en biografisk film fordi ingen forventer at Nolan skal lage en film som henger sammen innenfor sjangeren. Hans Zimmer, som har jobbet med Nolan mange ganger tidligere, skal imidlertid ikke stå for lydsporet. De hadde «Inception», «Interstellar», «Dunkirk» og Dark Knight-trilogien til gode, men Zimmer bestemte seg for å komponere musikken til «Dune» og Ludwig Göransson skrev musikken til «Tenet». Svensken er ansvarlig for lydsporet til «Oppenheimer», men skal fortsette å jobbe med musikken til Star Wars-serien (som «The Mandalorian»).

Filmen «Oppenheimer» er basert på boken «The American Prometheus Triumph and the Tragedy of Robert Oppenheimer», som Kai Bird og Martin J. Sherwin mottok Pulitzerprisen for – de samlet informasjon til boken i nesten to tiår. Christopher Nolan, filmens forfatter og regissør, er ansvarlig for tilpasningen. Den kommer på kino 21. juni 2023, en tidslinje som ligner på debuter av andre Nolan-filmer tidligere. Det er verdt å merke seg at utgivelsesdatoen er to uker før årsdagen for Hiroshima-bomben.

Kilde: IndieWire, Hovedkunstverk: Universal Pictures

You may also like

Leave a Comment