Home » Conference League: Lech Poznańs rivaler vil være hjemme i europacupen

Conference League: Lech Poznańs rivaler vil være hjemme i europacupen

by Erlend Loe

Bodø er en by med 50 000 innbyggere i Nord-Norge som ikke har særlig suksess i fotball. Selv om lokallaget vant den nasjonale cupen i 1975 og 1993, var dette de eneste betydelige trofeene i klubbens utstillingsvindu inntil nylig.

I 2018, i den første sesongen etter retur til ligaen, endte Bodoe/Glimt på 11. plass, men så ble det bare bedre. Et år senere ble han Norges andreplass, og i 2020 oppnådde han sin første triumf noensinne i ligaen. Dette resulterte i rett til å starte i Champions League-kvalifiseringsrunden, i første runde var Legia Warszawa rivalen. De polske mesterne viste seg for sterke – vant 3-2 i Norge og 2-0 hjemme.

Senere gikk spillerne fra Bodoe gjennom tre elimineringsrunder i den nyopprettede Conference League og tapte ikke et eneste nederlag i gruppespillet, inkludert som en rival Roma. Oppgjøret mellom disse lagene i Norge endte i en sensasjon, der vertene slo portugisiske Jose Mourinhos lag 6-1. Bodoe/Glimt noterte også en seier og uavgjort mot Zoria Lugansk og CSKA Sofia for å bli nummer to i gruppe C.

SE OGSÅ: Europa League: Resultatene av trekningen til 1/16-finalen. En stor suksess i FC Barcelona!

Dette betydde opprykk til samme sluttspill som den sesongen, med Celtic Glasgow som rivalene. Den skotske klubben startet løpet som favoritter, men klarte uventet ikke å matche de daværende norgesmesterne og tapte 3-1, 2-0. I 1/8-finalen slo Bodoe/Glimt deretter nederlandske AZ Alkmaar (2:1 og 2:2 i ekstraomganger).

De ambisiøse spillerne til Kjetil Knutsen, som har vært klubbens trener siden 2018 (treneren var også med på opprykk til ligaen ett år tidligere, riktignok som assistent), slo Roma igjen i kvartfinalen og beseiret dem igjen foran av publikum, denne gangen 2-1. I revansjen var imidlertid det italienske laget mye bedre, og triumferte 4-0 og mer enn å ta igjen tapet.

Noen måneder tidligere hadde Bodoe/Glimt vunnet norgesmesterskapet for andre gang på rad og kvalifiserte seg igjen til Champions League i juli. De eliminerte først Finlands KI Klaksvik (3-0 og 1-3), deretter Nord-Irlands Linfield Belfast (0-1 og 8-0) og Żalgiris Vilnius (5-0 og 1-1). Fjerde runde, avgjørende for opprykk til gruppespillet, startet med 1-0 hjemmeseier mot Dinam Zagreb, men de kroatiske mesterne vant 4-1 i andre omgang, riktignok etter ekstraomganger.

Den norske klubben kom seg inn i gruppespillet i Europa League for første gang, hvor de spilte i gruppe A mot Arsenal London, PSV Eindhoven og FC Zurich. På seks kamper scoret han fire poeng og endte på tredjeplass, hvorfra han ble «nedrykket» til Conference League. Han skal spille mot Lech hjemme 16. februar og i Poznań en uke senere.

I mellomtiden gikk Knutsens spillere glipp av sjansen til en tredje ligatittel på rad i Norge. Inn i siste runde ligger de på andreplass, et poeng foran BKs tredjeplasserte Rosenborg. Molde FK-ledere er allerede utenfor rekkevidde.

Sluttspillvinnerne går videre til 1/8-finalene, hvor lagene som tok førsteplassene i Conference League-gruppene venter på dem. Trekningen av parene for denne runden er planlagt til 24. februar.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment