Home » Coronavirus i Norge. Heidi Weng og Anne Kjersti Kalva smittet

Coronavirus i Norge. Heidi Weng og Anne Kjersti Kalva smittet

by Catherine Monroe

Beijing-OL fra 4. februar i Eurosport og Player

Norske løpere og langrennsløpere er på treningsleir i de italienske alpene. Etter at trener Arild Monsen testet positivt mandag, ble løperne satt i karantene av italienske myndigheter. Løperne skulle returnere til Oslo onsdag for å ta et charterfly til Beijing torsdag.

«En situasjon som ligner på å spille bingo»

– Nå, med Heidis positive resultat, har logistikken vår kommet til kort fordi vi ikke vet når vi kommer tilbake, sier teamleder Espen Bjervig til NRK.

Han la til at Wengs sak er sjokkerende fordi hun er den mest forsiktige personen på landslaget og oppførselen hennes har blitt behandlet som en overdrivelse og gjort til gjenstand for vitser.

– Hun holdt alltid god avstand, skiftet masker i ny og ne, bodde på et enkeltrom hvor hun låste seg etter trening. Nå har situasjonen utviklet seg på samme måte som bingospillet og vi venter dessverre nok et positivt testresultat – forklarte han.

30-åringen Weng regnes som Norges tredje beste løper etter Marit Bjoergen og Therese Johaug, men har stått i skyggen av dem de siste ti årene. Hun var også uheldig i store konkurranser, og vant bare én olympisk medalje i karrieren, en bronsemedalje i 15 km kombinert løp i Sotsji (2014). Det er også fem ganger verdensmestere i stafett og lagsprint.

Kilde: Getty Images Anne Kjersti Kalva og Heidi Weng smittet

Forfatter: lukl / po
/
Kilde: eurosport.pl, PAP

You may also like

Leave a Comment