Home » Częstochowa News – Livet i Częstochowa og regionen Støtteord til Kubacki-familien kommer fra hele verden – Częstochowa News

Częstochowa News – Livet i Częstochowa og regionen Støtteord til Kubacki-familien kommer fra hele verden – Częstochowa News

by Gunnar Garfors

Støtteerklæringer til Dawid Kubacki og hans familie når oss fra hele verden. Leger ved Nowy Targ sykehus kjemper for livet til en skihoppers kone. Oppmuntrende ord ble sendt av president Andrzej Duda, statsminister Mateusz Morawiecki og FIS.

«I dette vanskelige øyeblikket er vi alle sammen med Dawid Kubacki og hans kjære. Vi omgir hele familien med gode, vennlige tanker, støtte og bønner om helse.

Kjære Mr. David! De har vært der for Polen og for oss i årevis, alltid og pålitelig. Vi er med Herren», skrev presidenten.

Statsminister Mateusz Morawiecki gratulerte Dawid Kubacki, visepresident i hopp-VM, på Twitter med hans flotte resultater i sesongen og ønsket utøveren mye styrke i kampen for helsen til sine kjære.

«De største idrettsutøverne er først og fremst mennesker. «Jeg vil takke Dawid Kubacki for en flott sesong og ønsker ham mye styrke i kampen for helsen til hans kjære», skrev regjeringssjefen.

Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) uttrykte også bekymring for situasjonen til familien til den polske skihopperen, vise-VM-lederen.

«Dawid, vi er veldig triste over nyhetene om din kone Marta. Vi beundrer alle ditt utrolige engasjement og vilje til å lykkes. Familien kommer alltid først. Som hoppfamilie støtter vi dere aktivt og ønsker Marta alt godt. Vi håper personvernet ditt blir respektert og ber alle fans om å gjøre det. Våre tanker er hos deg, David og Martha. Hold deg sterk», tvitret verdensforeningen.

Treneren for det polske hopplandslaget, Thomas Thurnbichler, er dypt rørt over helsen til Marta, Dawid Kubackis kone.

«Sporten tar et baksete nå. Mine tanker og tankene til hele teamet går til David, hans kone og hele familien. «Vi ber for dem og sender dem styrken de trenger akkurat nå for å få ting tilbake på sporet», skrev treneren på Twitter.

Polakkens rivaler på bakken krysser fingrene for Kubacki. Alt godt David til deg og din familie. «Jeg tror at alt vil bli bra», skrev Karl Geiger under posten til den tyske polakken. «Våre tanker er med deg. Hold ut,» la Østerrikes Stefan Kraft til.

Nyheten om Dawid Kubackis kones helseproblemer og hans plutselige avreise fra Norge søndag fikk bred omtale i lokale medier og norske hoppere, aktivister og medier sympatiserer med polakken.

Sjefen for den norske hoppsporten Clas Brede Brathen sa til NTB-byrået: «Jeg kan bare si med hånden på hjertet at vi alle er enige i vårt miljø og er bekymret for denne situasjonen.» Vi holder til tross for grenser, nasjonaliteter og alt mulig. sammen, så vi er sammen med David nå.»

World Cup Total Score og Raw Air Tournament-vinner Halvor Egner Granerud skrev først på Kubackis profil på sosiale medier og uttrykte senere sin bekymring til media.

«Jeg fant ut om Dawids pensjonisttilværelse 15 minutter før kvalifiseringen på søndag. Jeg skjønte ingenting, men jeg følte at noe veldig alvorlig var på gang og at det var høyere grunner til å forlate Norge så fort. Det var kun innlegget hans på Instagram som gjorde meg oppmerksom på alvoret i denne situasjonen. Jeg får bare håpe at alt ender bra, sa NTB.

Dawid Kubacki trakk seg uventet fra søndagens verdenscupkonkurranse i Vikersund. Årsaken til avgjørelsen var konas sykdom. Vise verdenscuplederen annonserte mandag at han ikke vil konkurrere i de resterende konkurransene i syklusen i sesongen 2022/2023.

«Min plutselige hjemkomst … jeg skylder deg en forklaring. Min kone Marta havnet på sykehuset av kardiologiske årsaker, tilstanden hennes er alvorlig og legene kjemper for livet hennes. Hun er i gode hender, hun er en sterk jente, jeg vet hun vil kjempe. «Selvfølgelig er det slutten av sesongen for meg, men det er ikke det viktigste for øyeblikket,» skrev Kubacki på Instagram.

Tre individuelle og to lagkonkurranser gjensto til slutten av konkurransen i verdenscuppen. Polakken er for øyeblikket nummer to i den samlede stillingen, men alt tyder på at han vil falle fra pallen i stillingen, ettersom tredje østerriker Stefan Kraft er bare 42 poeng bak ham og fjerde slovenske Anze Lanisek er 118. Vinneren av Kristall Ball var norsk Halvor Egner Granerud, som har 2058 poeng tre konkurranser før sesongslutt.

Denne helgen skal hopperne konkurrere i Lahti, Finland, og om to uker i Planica, Slovenia. (PAP)

Foto. PAP/Grzegorz Momot

You may also like

Leave a Comment