Home » Daniel Chitigoi og Andreas Takvam

Daniel Chitigoi og Andreas Takvam

by Erlend Loe

Daniel Chitigoi og Andreas Takvam er spillerne som skal hjelpe Kędzierzyn-laget tilbake til den nasjonale tronen.


I Kędzierzyn-Koźle kan forrige sesong betraktes som en suksess, selv om… det er en. Vi vant den polske cupen og Champions League for tredje gang på rad, men det ble ikke noe polsk mesterskap. I finalen måtte ZAKSA innrømme Jastrzębski Węgiels overlegenhet. Det var derfor ingen personalendringer i klubben i sommer. Toeren var lite aktiv på overgangsmarkedet. De fokuserte på å opprettholde kjernen i laget, noe de lyktes med. Av nøkkelspillerne er det bare sentrum Norbert Huber som gjenstår. De nye ansiktene er Daniel Chitigoi og Andreas Takvam.

Førstnevnte bør være en investering i fremtiden. Den rumenske mottakeren er en ung spiller, han er bare 18 år, men han er veldig talentfull. Han kommer fra en familie av idrettsutøvere. Foreldrene hans trente volleyball profesjonelt. Han har allerede fått sin debut for det rumenske landslaget. ZAKSA er hans første utenlandske klubb. Så langt har han bare forsvart fargene til Olimpia Bucharest og Rapid Bucharest.

– Dette er min første erfaring med å spille i utlandet. Dette er en stor pris og fremfor alt en sjanse til å spille på høyeste nivå. Mitt første inntrykk er bare positivt. Alt er unikt, fra byen til klubben. Jeg er stolt over å være en del av et så vellykket team som Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – innrømmet Daniel Chitigoi. Hvorfor valgte han ZAKSA og PlusLiga?

Jeg visste at en klubb som ZAKSA ville tilby meg de beste utviklingsforholdene og muligheten til å spille på høyeste nivå. «Jeg tror at i dette miljøet kan jeg forbedre ferdighetene mine for å hjelpe laget best mulig i å kjempe for sine mål,» argumenterte han.


Les også:


PlusLiga er ikke første gang for Takvam. Han spilte for Ślepsk Malow Suwałki de siste fire sesongene og viste seg fra sin beste side. Han spilte også for Effector Kielce i 2014-16.

– Kędzierzyn-Koźle minner meg mye om Suwałki, hvor jeg tilbrakte de siste årene. Den har alt han trenger. Når det gjelder treningen så langt, har vi av åpenbare grunner, det vil si på grunn av noen spilleres representasjonsoppgaver, trent med en litt redusert tropp i den forberedende fasen. I et slikt tilfelle er det vanskelig å snakke taktisk om trening, sa Andreas Takvam.

Den norske midtbanespilleren står overfor en svært vanskelig oppgave da han må erstatte Huber. Han vil også møte en vanskelig kamp om en plass i startelleveren. Rivalene hans er representantene for USA, Ukraina og Nederland, nemlig David Smith, Dmytro Paszycki og Twam Wiltenburg. Som det sømmer seg en standhaftig viking, er ikke Takvam redd for konkurranse.

– ZAKSA er den typen klubb jeg har lett etter lenge. Jeg var enda mer fornøyd med tilbudet fra Kędzierzyn-Koźle og trengte ikke tenke lenge på det. Jeg har satt meg ambisiøse mål for neste sesong. Jeg vil gjerne vinne flere trofeer sammen med ZAKSA. Jeg er selvfølgelig klar over at nivået i PlusLiga stadig øker og konkurransen blir større for hvert år. Konkurransen i ligaen og på internasjonalt nivå blir enda mer krevende og ekstremt intens. «Men jeg vet at jeg kommer til å bli med i et godt organisert lag, en gruppe mennesker som kommer veldig godt overens på og utenfor banen,» sa nordmannen.


I bildet: Andreas Takvam (t.v.) og Daniel Chitigoi er nye fjes i det polske andrelaget.
Foto Łukasz Laskowski/Pressfocus


Huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss elektronisk. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment