Home » Danmark og Norge ønsker å erstatte Infantino som Fifa-president

Danmark og Norge ønsker å erstatte Infantino som Fifa-president

by Connie Nielsen

Leder for Norges Fotballforbund, Lisa Clavenesen, sa presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Gianni Infantino, ikke er en kvalitetssjef. Ordene hennes er rapportert av NRK.

Dansk fotballs øverste sjefer angriper FIFA etter å ha nektet å akseptere regnbuearmbåndet for deltakende landslag ved VM i 2022 i Qatar. Danskene ønsker å erstatte Infantino som Fifa-president, de får støtte av Klaveness, sjef for norsk fotball.

«Organisasjonen vår er ikke sikker på at Infantino er en kvalitetsbevisst leder som vil lede oss til noe godt i fremtiden. Dessverre var det ingen som nominerte en alternativ kandidat innen den fastsatte fristen, så han er nå den eneste kandidaten til stillingen. Vi står bak det danskene sier og beskriver. FIFA handlet på en slik måte at konflikten eskalerte», beklaget Klaveness.

Presidenten i det danske fotballforbundet (DBU), Jesper Møller, kunngjorde at han var villig til å trekke seg fra FIFA ettersom LHBT+-personer har forbud mot å bære kapteinsbind under VM 2022-kamper i Qatar.

– Det vi opplever er helt uakseptabelt. Det er noe vi opplever på pressekonferanser, men det at spillerne våre blir satt i en slik situasjon at de møter sportslige sanksjoner er svært kritikkverdig – beklaget Møller på en halvtimes onsdagskonferanse på pressesenteret i Doha. Tidligere DBU-direktør Jakob Jensen og fotballdirektør Peter Møller var også til stede på pressekonferansen. Styreleder Møller uttalte at han ikke ønsket at Infantino skulle fortsette som FIFA-president.

«Det er bare én kandidat, og vi må se om det er en ny kandidat. Det er fortsatt litt tid. Men Danmark har ingen intensjon om å støtte den nåværende presidenten, meldte den danske fotballsjefen.

Han påpekte også at det er 211 land i FIFA, men selv om Danmark ikke støtter Infantino, er det ikke noe reelt håp om at de vil velge en ny president med det første.

– Så vidt jeg vet har den nåværende presidenten støtteerklæringer fra 207 land. Jeg kan si at Danmark ikke er blant de 207 landene som signerte støtteerklæringen. Det ønsker vi heller ikke, sa han.

FIFAs valgkongress finner sted i Rwanda 16. mars 2023, hvor organisasjonen skal velge en ny president. Infantino er foreløpig eneste kandidat og fristen for å sende inn flere kandidater har gått ut.

Kapteinene for syv europeiske land for verdensmesterskapet i 2022 har skrinlagt planene om å bruke One Love antidiskrimineringsarmbånd etter at FIFA advarte dem om gule kort før kampene begynte.

Opprinnelig skulle One Love-armbåndene brukes i turneringer av England, Nederland, Belgia, Wales, Sveits, Danmark og Tyskland.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment