Home » Danmark planlegger å utvikle og publisere en applikasjon som vil tillate bruk av det gule helsekortet over telefon

Danmark planlegger å utvikle og publisere en applikasjon som vil tillate bruk av det gule helsekortet over telefon

by Thure Lindhardt

I år annonserte Danmark at personer med gult helsetrygdkort også kunne bruke det i en mobilapp.

Visma ble valgt som leverandør og utvikler av helsekortprogrammet.

Totalt 14 millioner kroner ble gjort tilgjengelig for opprettelsen av helsekortprogrammet. Kostnadsfordelingen er som følger:

  • Prosjektkostnad: Kr 10 millioner. hvorav ca 6 mill kr til utbygging
  • Personalkostnader: 2,7 millioner kroner
  • Andre utgifter: 1,3 millioner kroner

Til sammenligning kostet utviklingen av førerkortappen 45 millioner kroner, som også er utviklet av det norske byrået Visma.

for å spare tid

Helseforsikringskortappen som er utviklet er ikke ment å være en erstatning for et fysisk plastkort, men å være tilgjengelig som et alternativ. Tilgang til det digitale helsekortet er mulig ved registrering med NemID-pålogging.

Datoen for utgivelsen av programmet er ennå ikke bestemt

Når appen slippes er foreløpig ikke kjent, men det er indikert at helsekortappen skal lanseres i 2021.
1. januar 2007 Sygesikringskortet ble omdøpt til «Helsekort» (sundhekort). Eksisterende logo og navn er endret på kortet, ingen tilleggsfunksjoner er lagt til.

God vurdering av forrige Visma-program

Det utvalgte Visma-byrået publiserte også en digital førerkortsøknad for telefonen i Danmark i år. Førerkortprogrammet gir ikke bare mening når det stoppes av politiet. Det digitale førerkortet er også et identifikasjonsdokument som danske innbyggere kan bruke til å hente pakker.

Basert på anmeldelsene, kom utviklerne av førerkort-gadgeten med en høyt rangert gadget. I følge de 5500 applikasjonene i App Store får førerkortprogrammet 4,5 av 5 stjerner for iPhone-brukere. Mens Smittestop-programmet utviklet av et annet byrå, Netcompany, bare fikk 3,7 stjerner. Programmet har så langt kostet skattebetalerne 35 millioner pund og har skapt mange feil og problemer for forbrukerne.

Laget av meremobil.dk

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte LTConsult på Patreon!

Danmark planlegger å utvikle og publisere en applikasjon som vil tillate bruk av det gule helsekortet over telefon

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment