Home » Dariusz Sapiński: Vi vil at Mlekovita skal være som Coca-Cola

Dariusz Sapiński: Vi vil at Mlekovita skal være som Coca-Cola

by Gunnar Garfors

Mlekovita Group vokser som ugress hvert år, men ambisjonene er enda større. Dairy Cooperative President Dariusz Sapiński kunngjør erobringen av butikkhyllene rundt om i verden og sammenligner Mlekovita med Coca-Cola.

– Vi ønsker å være som Coca-Cola, altså tilgjengelig i alle butikker, i nesten alle land. Målet vårt er å være i hver, selv den minste, by – sier han Darius Sapinski sitert i selskapets magasin «Dobry Gospodarz».

Kooperativet skryter av at produktene deres allerede er tilgjengelige praktisk talt over hele verden. Mer presist: De finnes i 167 land. De tilgjengelige dataene viser at i mars alene økte utenlandssalget med nesten PLN 100 millioner sammenlignet med året før.

– Tar vi med at de ekstremt lønnsomme og lovende østlige markedene er stengt, er eksportresultatene, selv om de alltid har vært eksemplariske, rett og slett fenomenale – leser vi i «Dobry Gospodarz».

I dag eksporteres 35 prosent av Mlekovitas totale produksjon. Hvis kooperativet drømmer om å bli den andre Coca-Colaen, vil den prosentandelen garantert øke i årene som kommer.

I 2021 kunne Mlekovita vise til en omsetning på 6,3 milliarder PLN. I dag forsikrer samvirket at «i 2022 kan man se en enorm fremgang», selv om resultatene ennå ikke er offentliggjort.

Coca-Cola er fortsatt et stykke unna. I 2021 hadde den amerikanske drikkevaregiganten et globalt salg på 38,66 milliarder dollar.

You may also like

Leave a Comment