Home » Dawid Kubacki avslutter sesongen 2022/2023 for tidlig. «Det er ikke det viktigste nå» | skihopping

Dawid Kubacki avslutter sesongen 2022/2023 for tidlig. «Det er ikke det viktigste nå» | skihopping

by Gunnar Garfors

Dawid Kubacki dukket ikke opp til starten av finalekonkurransen i Raw Air-turneringen i Vikersund, Norge. Ifølge det polske skiforbundet skyldtes 33-åringens fravær personlige problemer. I dag påpekte hopperen selv situasjonen. Som det viser seg, på grunn av kona Martas alvorlige helsetilstand, trekker Kubacki seg fra racing til slutten av 2022/2023-sesongen.

Norske medier meldte søndag at Kubacki skulle dukke opp i oppvarmingen på Vikersundbakken, men han avsluttet den raskt og forlot Raw Air Finals-arenaen. Det polske skiforbundet annonserte da på sosiale medier at vår representant «forlater Raw Air-serien av personlige årsaker og vil ikke konkurrere i dagens konkurranse». Trener Thomas Thurnbichler ba deretter journalistene om å respektere privatlivet til 33-åringen og ikke stille noen spørsmål.

I dag delte Kubacki selv hva som var årsaken til hans fravær fra konkurransen og at han forlot Norge så raskt. Det viser seg at kona Marta har alvorlige helseproblemer som legger henne på sykehus. «Min plutselige hjemkomst… Jeg skylder deg en forklaring. Min kone Marta havnet på sykehuset av kardiologiske årsaker, tilstanden hennes er alvorlig og legene kjemper for livet hennes. Hun er i gode hender, hun er en sterk jente, jeg vet hun kommer til å kjempe. Selvfølgelig er det slutten av sesongen for meg, men det er ikke det viktigste akkurat nå– skrev hopperen fra Szaflary.

Med dette vil den polske hopperen mest sannsynlig miste andreplassen i den samlede cuprankingen, der han allerede har samlet 1592 poeng. Like bak ligger Østerrikes Stefan Kraft (1.559 poeng) og slovenske Anže Lanišek (1.474 poeng) med tre individuelle konkurranser før sesongslutt. Men det er mye viktigere ting i livet enn sport. Derfor ønsker hele redaksjonen til SkokiPolska.pl Marta Kubacka en rask bedring og hele Kubacki-familien en lykkelig løsning på den vanskelige situasjonen!

Trener Thomas Thurnbichler viste støtte til sin protesjé og full forståelse for situasjonen, og sa i en spesialutstedt uttalelse: – Sport er en mindre sak for øyeblikket. Mine tanker og tankene til hele teamet går til David, hans kone og hele familien. Vi ber for dem.

I tillegg la det internasjonale skiforbundet (FIS) ut støtteord til den polske konkurrenten på sosiale medier. «Dawid, vi er veldig triste over nyheten om din kone Martha. Vi elsker alle å se din fantastiske innsats og drivkraft for å lykkes, men familien kommer alltid først uansett konkurranse. Som hoppfamilie støtter vi deg varmt og sender våre beste ønsker til Martha. Vi håper personvernet ditt blir respektert og ber alle fans om å gjøre det samme. Våre tanker går til deg og Marta. Vær sterk», leser vi.

Bartosz Leja,
Kilde: PZN / Instagram

You may also like

Leave a Comment