Home » Dawid Kubacki: Martas hjemkomst er ikke et spørsmål om dager

Dawid Kubacki: Martas hjemkomst er ikke et spørsmål om dager

by Erlend Loe


Newspix / MAREK BICZYK/NEWSPIX.PL ANDRZEJ LANGE/East News / På bildet: Marta og Dawid Kubacki

Grzegorz Wojnarowski


– Vi håper å feire vår fjerde bryllupsdag 1. mai hjemme – sier Dawid Kubacki i et intervju med WP SportoweFakty.

Grzegorz Wojnarowski, WP SportoweFakty: Jeg kan ikke starte denne samtalen annet enn å spørre om din kones helsetilstand. Hvordan har hun det nå?

David Kubacki: Med tanke på hva hun har vært gjennom, er tilstanden hennes lovende nå. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men legene gjorde en god jobb for å hjelpe Marta og nå sier de at hjerteverdiene hennes har forbedret seg veldig raskt, noe som er sjeldent. De er allerede nær den allment aksepterte normen. Rehabiliteringen gir merkbare effekter. Ting som var problematiske for min kone for noen dager siden, er det ikke lenger. Det blir imidlertid en langvarig rehabilitering, selv når vi kommer hjem vil det fortsatt være mye arbeid å gjøre. Men det viktigste er at vi til og med kan tenke på det.

Jeg vil takke legene ved sykehuset der Marta bor for utmerket omsorg. Jeg er også veldig takknemlig for familien vår som støtter oss i denne vanskelige tiden. Takket være at mine kjære tok seg av barna våre, kan jeg være sammen med Marta og støtte henne.

SE VIDEOEN: Dette er lagets nye helt. Det var snakk om en overgang

Siden du kom tilbake fra Norge, er du og din kone fortsatt på sykehuset?

Ikke hele tiden, men mesteparten av tiden. Forrige uke var jeg hjemme i to og en halv dag. Jeg tilbrakte litt tid med barna, og tok dem med til legene for sjekk. Jeg vet at de blir tatt godt vare på og sannsynligvis ikke engang vil legge merke til mamma og pappas fravær, men igjen, ingen kan erstatte en forelder, så jeg ville virkelig tilbringe litt tid med dem.

På dette tidspunktet, er det noe sted i horisonten når kona din kommer hjem?

Ja. Det skjer ikke på dager, men på uker. Men ikke måneder, og det er oppmuntrende for oss. Vi håper å kunne feire vår fjerde bryllupsdag 1. mai hjemme.

I det siste har ikke bare dine kjære, men hele hoppmiljøet vært en stor kilde til støtte for deg.

Definitivt ja. De første to-tre dagene etter at Marta dro til sykehuset var så harde for meg at jeg hadde vanskelig for å samle tankene mine. Det eneste jeg klarte å gjøre var å skrive en melding på sosiale medier som forklarer hvorfor jeg trakk meg for å få slutt på alle ryktene. Etter å ha postet dette innlegget, strømmet en enorm støtte til oss. Forsikringer om bønn for familien vår, utallige tilbud om hjelp. Mange mennesker fra Polen og utlandet erklærte at hvis vi trengte noe, ville de hjelpe oss så godt de kunne. Disse oppmuntrende ordene har hjulpet meg gjennom de vanskeligste tidene. Jeg fant ikke ut hvor vanskelig de var før en uke senere, da jeg sluttet å jobbe med adrenalin. Jeg så ut som syv ulykker da. Jeg har ikke takket alle for deres gode hjerte ennå, men jeg skal prøve.

Du må allerede ha takket Anże Lanisk for gesten hans søndag, da han tok deg opp på pallen i verdenscuppen sammenlagt og symbolsk tok imot medaljen for tredjeplassen for deg?

Da Marta og jeg så Anże gå opp på podiet og holde min likhet i hendene hans, gråt vi begge. Følelsene var enorme. Da en bølge av bilder og nyheter om dette bildet dukket opp på Internett, kjente jeg en klump i halsen av å se og lese.

Jeg kjenner Anże godt nok til å vite at gesten ikke var til syne. Det var oppriktig, født av hjertesorg, av et ønske om å uttrykke hvordan jeg føler. Anze sa at han «tok meg» til pallen fordi jeg fortjente å være på den. Jeg synes han fortjener det også. Han vant den hele sesongen med en flott innstilling, absolutt ikke fordi jeg ikke kunne starte de siste par konkurransene. Han var veldig sterk i disse konkurransene, og det er mulig han ville ha passert meg selv om jeg hadde opptrådt i Lahti og Planica. Jeg setter desto mer pris på gesten hans, samt all støtten jeg har fått fra ham og hele hoppfamilien i det siste.

VM-direktør Sandro Pertile oppførte seg også med klasse. Søndagen før det andre løpet i Planica sa han i sin siste rapport for sesongen at hele hoppfamilien er med deg og din kone. Tidligere skal han ha ønsket å avlyse den tradisjonelle lørdagspikniken i hoppbakken.

Den andre meldingen ble sendt til meg av Kamil Stoch. Sandro spurte ham om pikniken i Planica, som vanligvis finner sted på lørdagen etter lagkonkurransen. Dette er vår indre feiring. Alle tar med noen tradisjonelle spesialiteter fra sitt land eller sin region, så vi kan slappe av sammen, være glade for at vi overlevde sesongen friskt og opplevde store følelser sammen.

Pertile og hans stab vurderte å avlyse pikniken da det ville være upassende å feire mens dårlige ting skjedde i familien min. Tilstanden til Marta ble heldigvis bedre før Planica-konkurransen, alt var etter planen, så jeg sa til Kamil at pikniken ikke skulle avlyses. Gjennom ham krevde jeg bare en instruks fra Sandro fra topp til bunn om at alle skulle drikke for Martas helse. Hvis du har hørt på meg, så tror jeg vi allerede har et svar på hvorfor hun blir bedre så raskt.

Ved hoppbakken i Planica var det også et eget styre med lykkeønskninger signert av medlemmer av «hopperfamilien». Har du sett henne?

Ja. Det var et initiativ fra gutta fra Manner-selskapet, som jeg jobber med. Plaketten skulle være en overraskelse og vi skulle ikke se den før etter at den ble sendt til oss. Mediene tok imidlertid opp temaet, og vi så henne samme dag som hun dukket opp under bakken. En veldig fin handling. Slike gester løfter humøret og gir oss styrke.

Under konkurransene i Planica, lurte du på hvordan sesongen var for deg? Er du ikke engasjert i idrett for øyeblikket?

Etter hvert som Marta klarte seg på det verste og tilstanden hennes ble bedre, dukket det opp et sted med normalitet i tankene mine og for meg er det skihopping. Vi så konkurransen sammen for å introdusere et element av den normaliteten til situasjonen vi befant oss i. Så ble det tanker om hva som skjedde i løpet av sesongen. Det var den beste sesongen i karrieren min. Mange flotte resultater, kule konkurranser, positive følelser. Seirer og en lang rekke pallplasseringer i første del av sesongen, en spesiell begivenhet for meg i Four Hills-turneringen i Bischofshofen, hvor jeg visste at datteren min ville bli født. Men det var også mange lærdommer og vanskelige øyeblikk. Begynnelsen av verdensmesterskapet i Planica var vanskelig for meg da jeg ikke visste om jeg skulle starte konkurransen i vanlig bakke. Og så den vanskeligste situasjonen… Men det viktigste er at det verste er bak oss. Når det gjelder Planica, å se flyreisene i Letalnica, tenkte jeg at det ville være fint å ta av der. Men det er viktige og viktigere ting. Jeg tror at jeg kan forberede meg normalt til neste sesong og vil kjempe om krystallkulen.

Det gjenstår bare for oss å ønske din kone god helse, og du – kom tilbake på jobb.

Tusen takk. Når det gjelder min retur, vil jeg ikke komme med noen uttalelser for øyeblikket, men jeg tror det vil være muligheter for meg til å fortsette å konkurrere i verdenscuper. Kanskje trenger jeg en individuell treningsplan, kanskje en annen form for tilpasning til vår familiesituasjon. Hvis det er muligheter, vil jeg definitivt ikke mangle entusiasme for arbeidet mitt.
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment