Home » Dawid Kubacki vant på Lillehammer! Tyskeren hoppet over bakken

Dawid Kubacki vant på Lillehammer! Tyskeren hoppet over bakken

by Catherine Monroe

Kubacki, fjerde etter første runde, var 7,4 poeng foran slovenske Anze Laniska og 9,2 poeng foran Østerrikes Daniel Tschofenig, som ledet ved pause.

Den 33 år gamle polakken la ut hopp på 137,5 og 138,5 m. Det er hans sjette verdenscuptriumf denne sesongen (sist 4. januar) og ellevte totalt i karrieren.

Den syvende plassen til Stoch, som kastet seg opp fra 11. plass ved pause, besto av hopp på 130 og 134 m.

Piotr Żyła (125 og 130 m) tok 14. plass, Aleksander Zniszczol (125,5 og 128 m) syttende og Paweł Wąsek (126,5 og 124 m) 20. plass.

Konkurransen på torsdag var ekstremt lotteri, forholdene svært skiftende. Spesielt i finaleserien, selv om noen var uheldige i den første serien. Blant annet vant de ikke opprykk til «30»-finalen. med tittelen Tyskland – 37. Karl Geiger (114,5 m) og 42. Andreas Wellinger (112,5 m).

Vinden kan endre seg dramatisk i løpet av to eller tre sekunder. Og konkurrenten startet teoretisk i gode forhold, etter en stund måtte … lande. I tillegg var vindkompensasjonen ofte overraskende fordi den ikke samsvarte med de faktiske forholdene i bakken.

Torsdagens lotteri så for eksempel Østerrikes Stefan Kraft, som endte på tredjeplass ved pause og scoret bare 113 m i andre løp, falt til åttendeplass og tapte hele 40,1 poeng til Kubacki.

Han var heldig med forholdene. Tyskeren Markus Eisenbichler, som utlignet bakkerekorden i andre runde med 146 m, som har vært holdt av sveitseren Simon Ammann siden 2009.

De hvit-røde kunne heller ikke klage på forholdene. I den andre serien forbedret fire av fem – med unntak av Wąsek – seg fra der de var ved pause. Spesielt Żyła, som forbedret seg med tretten plasser (fra 27. til 14. plass).

Alle polakker som deltok torsdag deltok i finaleserien. Jakub Wolny ble eliminert i kvalifiseringen dagen før og vil bli erstattet av Andrzej Stękała i de neste stevnene i World Cup og Raw Air-serien.

I den samlede rangeringen av verdenscupen reduserte andreplasserte Kubacki gapet til Graneruda til 318 poeng. I Raw Air-serien rykket den polske konkurrenten opp til fjerdeplass.

Nå flytter verdenscupdeltakerne til skiflygingsbakken i Vikersund – kvalifiseringen til konkurransen på lørdag går fredag.