Home » De beste kjøkkenene i verden i 2022: Polen på toppen, ledere utenfor rekkevidde

De beste kjøkkenene i verden i 2022: Polen på toppen, ledere utenfor rekkevidde

by Gunnar Garfors

Det viser seg at polske retter er ganske velkjente og populære blant 95 kjøkken fra hele verden. Polsk mat tok en høy 14. plass på rangeringen, like bak portugisisk, brasiliansk, kinesisk, peruansk, fransk og amerikansk mat.

Polsk mat er rett foran tysk, indonesisk og interessant nok kroatisk mat, som i stor grad tilhører en stor middelhavsfamilie. Andre stillinger bak polsk mat inkluderte argentinere, koreanere, vietnamesere, thaier, georgiere, tsjekkere, slovakker, litauere, ukrainere og ungarere.

Parallelt med den globale rangeringen, utarbeidet Taste Atlas-analytikere også en liste over de mest populære polske rettene og drinkene. Den polske rangeringen ble opprettet på samme måte som den globale. Først ut var dumplings, som forøvrig kom på 16. plass i den globale «Taste Atlas»-rangeringen.

Umiddelbart etter det sto dumplings, buljong og fylt kål på pallen på den polske listen. Topp ti inkluderte også retter som gulasj, gjærbakst, ostekake, svineknoke og dumplings.

Det polske kjøkkenet kunne også hevde seg tydelig i fjorårets rangering «Smaksatlas», der de hundre beste restaurantene med tradisjonelle lokale retter er representert. Karczma Koszwice fra Øvre Schlesien, som har vært aktiv siden 1912 og spesialiserer seg på tradisjonelle retter fra det schlesiske og polske kjøkken, tok den høye 15. plassen.

Middelhavskjøkken – en favoritt blant matelskere fra hele verden

Det er ingen overraskelse at middelhavslandenes kjøkken igjen er på toppen av «smakskatalogen». I år var Italia, Hellas og Spania på pallen. Like bak, på fjerde plass, var japansk mat, populær blant mange matelskere rundt om i verden.

You may also like

Leave a Comment