Home » De ble nylig mødre og skal nå til VM! En slags rekord

De ble nylig mødre og skal nå til VM! En slags rekord

by Erlend Loe

Den norske troppen til håndball-VM for kvinner, som finner sted fra 29. november til 17. desember i Danmark, Norge og Sverige, inkluderer opptil syv spillere som nylig har født.

– Dette er en slags verdensrekord, og vi er stolte av det, sier Norges Håndballforbunds (NHF) president Kare Geir Lio.

SE OGSÅ: Rundens treff for MKS FunFloor Lublin. Rivalene led sitt første nederlag for sesongen

Troppen som ble offentliggjort av trener Thorir Hergeirsson tirsdag inkluderte fem mødre, med to på reservelisten. Alle over 30.

«Vi har opplevd en skikkelig babyboom de siste årene, men alle fotballmødrene er i god form og fortsetter karrieren,» la Lio til.

Han forklarte at en så stor innhøsting av barn blant annet er et resultat av forbundets strategi, som går ut på at alle kvinnelige fotballspillere som blir gravide fortsetter å få lønn, om ikke fra klubbene, så fra NHF.

Den yngste av mødrene, 30 år gamle Stine Skogrand, som spiller for den danske klubben Herning Ikast, sa til dagsavisen Verdens Gang at slik hjelp fra forbundet kom «som fra himmelen».

– Teamet blir eldre og hver og en av oss tenker naturligvis på å stifte familie. Takket være denne hjelpen har vi ingen økonomiske problemer i barselpausen. Et eksempel er vår keeper Katrine Lunde, som allerede er 43 år gammel, har en åtte år gammel sønn, har spilt 326 kamper for det norske landslaget og fortsatt spiller på høyeste nivå – la hun til.

Nordmennene vant VM fire ganger, tok sølvmedalje fire ganger og bronsemedalje tre ganger. De vant også to OL-gull, to sølvmedaljer og tre bronsemedaljer

AA, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment