Home » De første kompressorene for elektriske båter kommer til Norge

De første kompressorene for elektriske båter kommer til Norge

by Thure Lindhardt

Båtliv og elektriske båter – Installasjonen av det første strømnettet i Nord-Europa av kompressorer til lystbåter pågår med selskapet Evoy og det norske konsernet BKK.

Et prosjekt startet i 2019

Den norske motorprodusenten Evoy designer, utvikler og selger 100 % elektriske motorer – utenbords og innenbords – for båter fra 20 til 50 fot.

Aker Brygge, Bergen og Florø marinaer i Norge vil utstyres med splitter nye ladere for elektriske båter de neste månedene som en del av et prosjekt startet i 2019 av Evoy og BKK i samarbeid med flere lokale ledere.

Florø-marinaen nær Evoys hovedkvarter vil være den første i verden som drar nytte av disse nye superladerne for båter over 150 kW.

150 kW ladere

For PDG for BKK Group, Jannicke Hilland, « Norge banet vei for elbilrevolusjonen. Nå satser landet også på nautisk industri, noe som gjør det enklere for brukerne å bytte til en elektrisk båt.. BKK er et av de ledende norske konsernene innen elektrisitet og fornybar energi.

=> Alle nyhetene om elektriske båter finner du på ActuNautique

« Vi har jobbet med planene over tid. Selv om det kan ta litt tid før et massemarked utvikles, er overgangen nært forestående og ladeinfrastrukturen må være trygg og tilgjengelig for alle. Båteiere, marinaer, båtforhandlere og politikere har uttrykt bekymring for hvordan ladeinfrastrukturen kan legges opp og sikres. Vi reduserer denne usikkerheten. »

For Leif A. Stavøstrand, medgründer og administrerende direktør i Evoy, er prosjektet gode nyheter for elektrisk båtliv: “ En drøm som går i oppfyllelse for Evoy etter hvert som infrastrukturen begynner å utvikle seg, noe som gjør elektrisk navigasjon til et levedyktig alternativ for flere brukere. Havneinfrastruktur og elektrifisering er avgjørende for å utvikle et stabilt marked og møte dagens etterspørsel fra elbåteiere. I tillegg var et av problemene lastekapasiteten, som ofte var for treg. Med 150 kW er dette ikke lenger et problem. »

Det ledende nettverket av kompressorer i Nord-Europa

Disse nye laderne for elektriske båter skal integreres i Plug, et datterselskap av BKK som allerede bygger, eier og driver landkraftverk for skip. Hurtigladenettverket vil være det første i sitt slag i Nord-Europa og et av få i verden.

« Det er noen få individuelle avsenderprosjekter i Norge. Det er noen private initiativ i Europa », Spesifiserer Maria Bos, daglig leder i Plug. » Dersom Norge bestemmer seg for å fortsette en slik reise, betyr det at behovet for en lastemaskin vil øke langs kysten. Plugg har til hensikt å jobbe med både Oslofjorden og Vestlandet. Vi har flere planer og god dialog med flere havner og båtførerforeninger. Vi vil også gjerne høre fra havner og båteiere som leter etter en ladestasjon slik at vi er klare for byttet. ».

« Hos Evoy er systemene våre allerede forberedt for ladeinfrastrukturen, ettersom vi integrerer en CCS2 AC / DC-kontakt på vår Evoy1-båt. », Annonse Leif Stavøstrand. « Vi er også i ferd med å implementere det på alle våre nye systemer som vil bli sendt til våre kunder i fremtiden. ».

You may also like

Leave a Comment