Home » De har et problem med ammunisjonsproduksjonen fordi kineserne kjøpte all strømmen til TikTok

De har et problem med ammunisjonsproduksjonen fordi kineserne kjøpte all strømmen til TikTok

by Connie Nielsen

TikTok eller ammunisjon for hæren – Norge sto overfor dette dilemmaet. Alt på grunn av mangel på tilstrekkelig strøm. TikTok-datasenteret kjøpte all kraft i regionen der norsk forsvarsindustri opererer.

Norsk forsvarsindustri står overfor et alvorlig problem – mangelen på elektrisitet. Raufoss Nammo produksjonshaller produserer granater og ammunisjon hele døgnet. Selskapet har til hensikt å utvide anlegget betydelig for å håndtere kontrakter på flere milliarder dollar for det norske forsvaret, NATO-allierte og Ukraina.

Nammo trenger derfor mer strøm. Det er en veldig kraftig strømforsyning. Og det er her de merkelige problemene begynner. Som det viser seg, er det ingen strøm, og det vil ikke være noen i nær fremtid. Alt på grunn av det enorme TikTok-datasenteret som bygges i nærheten av ammunisjonsfabrikken.

Myndighetene må velge mellom å lagre kattevideoer og sikre kritiske behov

sier Nammo-sjef Morten Brandtzaeg w i samtale med VG.

Raufoss industripark, hvor ammunisjonsfabrikken holder til, ligger i distriktet Innlandet (tilsvarer vår provins). Men Innlandet trekker seg baklengs når det gjelder strøm og har begrenset kapasitet til å hente strøm fra andre deler av Norge.

Det er nå blitt kjent at den kinesiske videotjenesten TikTok skal bygge et datasenter i samme industripark der ammunisjonsfabrikken opererer. I tillegg har kineserne allerede signert en gigantisk strømkontrakt med en lokal energileverandør. Faktisk kan man si at de kjøpte all strømmen i mange år. Kontrakten ble signert i mars.

I mellomtiden begynte Nammo Ammunisjonsfabrikk forberedelsene til utvidelse og investering. Til og med grunngroper er gravd, produksjonslinjer for rakettmotorer og artillerigranater er bestilt, men planen har stoppet opp.

Elvia, den norske strømhandleren, vasker hendene og sier han ikke kan prioritere mellom kundene. Alt avhenger av rekkefølgen på innleveringene. Regelen er at den første personen som er engasjert i et gjennomført prosjekt har den første tilgangen til nettverkskapasitet, forklarer Elvia.

Vi er bekymret for TikTok-spionasje, usikkerhet og vår tilgang til strøm. Hvordan vi håndterer energi må bli en nasjonal sak. I dette tilfellet bør Statens sikkerhetsdirektorat gripe inn

– sier administrerende direktør i Raufoss Oivind Hansebraten.

Han legger til at Norge vil bli til latter i NATO dersom TikTok, en internasjonalt kontroversiell app, blokkerer utvidelsen av en strategisk ammunisjonsfabrikk.

You may also like

Leave a Comment