Home » de hjelpeløse røde flammene bøyer seg for Norge (4-0)

de hjelpeløse røde flammene bøyer seg for Norge (4-0)

by Thure Lindhardt

Red Flames kunne ikke gjøre noe mot den norske Armadaen for sin fjerde kvalifiseringskamp til VM 2023 i Oslo tirsdag kveld. Belgierne tapte 4-0 (Bergsvand 6 «, Graham Hansen 30», Terland 68 «, Tysiak csc 91»). Nordmennene spilte sin rolle som damptrommel perfekt i første omgang, dominerte alle områder av spillet og åpnet portene veldig raskt. Derimot fikk Flames for få sjanser og det var mangel på realisme. Om det bare sto 2-0 til pause, var det i stor grad takket være en keiserlig Nicky Evrard i de belgiske burene. Spillet var ganske jevnt i andre periode, til tross for to nye norske mål: Det første ble skjemmet av en offside-posisjon, det andre slo Tysiak tilfeldigvis mot laget sitt på pause.19. plass på FIFA-rankingen) led under loven til den tolvte nasjonen i verden, men viste mye bedre ting i den andre perioden. Noen vil bli bygget på i fremtiden.

Etter den belgiske seieren mot Kosovo deler de to landene førsteplassen i gruppe F, med Norge alene i spissen. Belgia faller tilbake til tredjeplass, Polen ligger på andreplass. Kun førsteplassen i gruppen kvalifiserer direkte til sluttfasen av verdensturneringen.

En kvelende første omgang

Nordmennene er frustrerte over uavgjortkampen mot Polen og ser ut til å slå seg løs denne tirsdag kveld. De er raskt ute med å kvele belgierne i ultraoffensiv fotball. I det fjerde minuttet opplever vi den første lille norske sjansen. Nok et skudd fra et minutt senere Maanum, Arsenal-spilleren, men Nicky Evrard kommer ut med en solid redning.

På corner etter denne aksjonen går det belgiske forsvaret Guro Bergsvand litt for alene. Nordmannen hopper høyere enn alle andre og jukser den belgiske keeperen. Det står 1-0 og det starter veldig dårlig for Belgia.

Hjørneslag henger sammen til fordel for nordmennene og belgierne kveles, man må klare å komme seg unna for å finne litt ro.

Nicky Evrard rykker ut mot en kraftig heading fra Lisa-Marie Ultand i det 14. minutt.

Kampens første belgiske sjanse kommer i det 18. minutt, Sarah Wijnants prøver en header, men sender den over de motsatte burene. Spilleren klandrer seg selv etter denne offensive handlingen, det må sies at hun kunne gjort det bedre.

Nordmennene satte stor fart i dette møtet, Flames har litt problemer med å følge med og er plassert alt for lavt! Hvis du vil håpe på noe i denne kampen, må du være ekstremt realistisk og spille høyere …

I andre del av den første tredjedelen ser spillet ut til å være litt mer balansert, vi ser Flames litt mer pressende bedre. Tessa Wullaert har også en sjanse i det 26. minutt. Dette er bra for troppens moral!

Men Evrard er nok en gang av uvurderlig verdi for Belgia! Med nok en stor norsk sjanse fra føttene til Graham Hansen, Barça-spilleren som er spesielt imponerende tirsdag kveld. Evrard kan ikke gjøre noe med nok et belgisk balltap og denne gangen rister Grahams mål i nettmaskene: Norge tar pause, det står 2-0 etter en halvtimes spill og er langt på vei ufortjent.

Farlige handlinger slippes alltid ut fra føttene til norske kvinner. På sin side fortsetter belgierne å kjempe modig. Evrard er fortsatt avgjørende rett før pause! Den belgiske målvakten lar belgierne unngå elveresultatet inntil da … Siste sjanse før pause er for Tine De Caigny, men skuddet hennes er altfor mykt til å bekymre motstanderens målvakt.

Et bedre nivå lagt inn i andre periode

I begynnelsen av andre periode ga De Caigny Red Flames sin klareste sjanse til nå. Men 2020 Golden Shoe-streiken vil bli stoppet av Fiskerstrand, motstanderens keeper.

På norsk side oppfatter vi litt mindre pressing og kombinasjoner totalt sett. Belgierne berører mange flere baller …

Men tross alt planter nordmennene 3-0! Gutt Elisabeth Terland er kveldens tredje målscorer da hun dukket opp offside, men VAR er ikke tilgjengelig for å korrigere skuddet i dette møtet.

Til tross for alt fortsetter Flames å kjempe og unngår tappert en river-score inntil da.

Nok et mål fra De Caigny ble snappet opp for enkelt av Fiskerstrand i det 83. minutt! Flames trenger ikke skamme seg over sin andre omgang … Økningene i spillet til Velde, Minnaert, Eurlings og Iliano er bra for Belgia, men det er for sent for en snuoperasjon.

Kun vinneren av gruppen er direkte kvalifisert til finalen. Gruppetoeren må spille sluttspillet i oktober 2022.

VM 2023 vil samle 32 lag for første gang fra 20. juli til 20. august i Australia og New Zealand, inkludert henholdsvis 11 og 12 europeiske land.

Belgia deltok i EM-sluttspillet i 2017 og skal konkurrere i 2022-utgaven i England, men Red Flames har aldri spilt i verdenscupfinalen.