Home » De nordiske og baltiske forsvarsministrene diskuterte sikkerhetssituasjonen i Ukraina

De nordiske og baltiske forsvarsministrene diskuterte sikkerhetssituasjonen i Ukraina

by Gabriel Scott

De nordiske og baltiske forsvarsministrene diskuterte sikkerhetssituasjonen i Ukraina fredag, opplyser forsvarsdepartementet.

«Vår enhet og støtte til Ukraina er fortsatt avgjørende. Det er nødvendig å støtte Ukraina med alle mulige midler – politisk, økonomisk, militært, sa Margiris Abukevičius, viseminister for nasjonalt forsvar, som deltok på møtet.

«Hvis situasjonen eskalerer, må vi være forberedt,» la han til.

De nordisk-baltiske forsvarsministrene er enige om at Russlands mål i regionen fortsatt er aggressive, ifølge viseministeren, og mobiliseringen av russiske tropper på den ukrainske grensen har bekreftet dette.

Russlands offentlige uttalelser viser at appetitten vokser og at det stilles betingelser og krav til hele NATO-alliansen.

«Russlands offentlige uttalelser viser at dets appetitt vokser og at det stilles betingelser og krav til hele NATO-alliansen. Dette er totalt uakseptabelt. «Enhver dialog med Russland kan bare finne sted under betingelsene som er fastsatt av Vesten», sa M. Abukevičius.

Møtet mellom nordisk-baltiske forsvarsministre diskuterte også hybrid aggresjon fra Hviterussland og tiltak for å motvirke den, samt planer for videre samarbeid mellom de nordiske og baltiske landene.

Nordic-Baltic Eight er et uformelt format for samarbeid mellom Litauen, Latvia, Estland, Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

You may also like

Leave a Comment