Home » De norske vant herrenes lagsprint. Polakkene kjempet ikke om medalje

De norske vant herrenes lagsprint. Polakkene kjempet ikke om medalje

by Erlend Loe


PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Dominik Bury

Michael Galezewski


Nordmennene vant laglaget ved nordisk verdensmesterskap på ski 2023. Polakkene, som plasserte seg på en utmerket fjerdeplass i kvalifiseringsrundene til finalen, ble nummer 8 i finalen og sikret dermed serien.

Etter å ha endt på fjerde plass i teamsprint-elimineringene, vakte de polske representantene Maciej Staręga og Dominik Bury håpet til polske fans. Biało-Czerwoni var absolutt ikke favoritter, men de skapte en sensasjon fra den andre raden i rutenettet.

Som i kvinnenes lagsprint, måtte herrelagene på to gjennomføre tre seksjoner over en distanse på 1,4 kilometer. Totalt løp konkurrentene en distanse på 8,4 kilometer.

Fra start var de ledende lagene veldig nærme, men forutsigbart, de norske – de dro i siste skift. Ikke uventet fikk Johannes Hoesflot Klaebo selskap av Federico Pellegrino, men italieneren kunne ikke avslutte raskere enn den nåværende beste skiløperen i verden på de siste meterne. Bronsemedaljen ble vunnet av franskmennene.

Polske representanter fra starten kunne ikke kjempe om medaljer, men var blant de fremste. Dominik Bury ble til slutt nummer 8, nesten 40 sekunder bak Norge. Polens prestasjon var ikke oppsiktsvekkende, men resultatet er positivt.

Resultater lagsprint menn:

# Fremstilling kvinnelige spillere Tid
1. Norge Paal Goldberg og Johannes Hoesflot Klaebo 17:28,1 minutter.
2. Italia Francesco de Fabiani, Federico Pellegrino +2,5 sek
3. Frankrike Renaud Jay, Richard Jouve +16,5 sek
4. Canada Antoine Cyr og Graham Ritchie +22,9 sek
5. Sverige Calle Halfvarsson, Edvin Anger +29,6 sek
6. Storbritannia James Clugnet, Andrew Young +32,5 sek
8. Polen Maciej Staręga, Dominik Bury +39,7 sek

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Anita Włodarczyk og fotball? Bra, bra – du vil bli overrasket!

Hvis du vil holde deg oppdatert på sport, abonner på den daglige delen av de viktigste nyhetene. Bruk vår chatbot med et klikk HER.

You may also like

Leave a Comment