Home » De største økonomiene vil møte en nedgang. Disse landene er på vei mot en resesjon

De største økonomiene vil møte en nedgang. Disse landene er på vei mot en resesjon

by Gunnar Garfors

Rentene stiger. Ikke bare i Polen. De ble også brukt av sentralbanker, for eksempel i USA, Storbritannia og Sveits, for å bekjempe inflasjon. Dette er en global trend som, som mange økonomer hevder, vil ende i en resesjon. Den økonomiske nedgangen venter både fattigere og rikere land. Inkludert de rikeste.

Rob Subbaraman, sjeføkonom i Nomura Holdings, sa til amerikanske CNBC tirsdag at den amerikanske resesjonen vil starte i årets fjerde kvartal. «Den blir flat, men lang«- sa eksperten.

Økonomiske problemer venter imidlertid ikke bare på Amerika. Subbaraman spår også en lavkonjunktur for de neste 12 månedene i eurosonen, Japan, Canada, Australia, Sør-Korea og Storbritannia.

Den økende tilliten til fremveksten av en økonomisk nedgang, hevder Rob Subbaraman, skyldes det faktum at den globale resesjonen vil redusere evnen til å øke eksporten til økonomier. Samtidig understreket han at man i dagens situasjon rett og slett må takle effektene av stigende renter. Å bli sittende fast i høy inflasjon vil ende opp med enda mer smerte.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment